Grønland

Den 9/8 til 19/8 2019  Nuuk, Grønland

Vi besøger vores søn, svigerdatter og børnebørn i Nuuk. Der er en flyforbindelse til Nuuk fra Reykjavik. Desværre er det noget tåget, så vi kan ikke rigtig se indlandsisen.

Greenland-013.jpg

Sådan er det nok altid. I lufthavnen bliver vi hentet af hele familien. Vi tager til deres respektive arbejdspladser, og derefter til Kolonihavnen, som er den gamle bydel af Nuuk.

Greenland-161.jpg
http://marianne-erik.dk/wordpress/wp-admin/upload.php?item=14830

Vi har 10 gode dage der, med bl.a. opvisning af trommedans, maskedans og kajakopvisning. Det var rigtig godt, dog var ham der udførte trommedansen ikke i nationaldragt. Det var lidt kedeligt. Vi var også på fisketur alle sammen. En stor oplevelse at se fjorden. Vi fangede i alt 9 fisk på under 1 time og kun en fiskestang med 5 kroge.

Greenland-156.jpg
http://marianne-erik.dk/wordpress/wp-admin/upload.php?item=14831
Greenland-181.jpg
Karla har fanget en torsk

Det vi fangede var rødfisk og torsk. Herefter tog vi ned i bunden af fjorden og fik vores fisk tilberedt på en restaurant.

Greenland-196.jpg
Greenland-200.jpg

Vi har også gået nogle ture i området. Det er meget med klipper, så intet som er ligeud. Vores barnebarn Karla bliver 7 år om fredagen og holder prinsessefest om søndagen. Dejligt at opleve. Om lørdagen ser/hører vi Aalborg Symfoniorkester i biografen, med grønlandske sangere. Rigtig god gratis oplevelse.

Greenland-015.jpg

Nationalmuseet her er gratis om søndagen, så der var vi også inde. Vejret har for det meste været godt. En del dage med tåge om formiddagen, som så klarede op i løbet af middagen. Der har ikke været meget blæst, men lørdag den 17. regnede det noget. Ikke vild kraftigt, men alligevel kedeligt. Her er utroligt flot og man kan se utroligt langt, fordi her er så tørt.
Deres lejlighed ligger med en meget flot udsigt til fjorden og kajen hvor krydstogtskibene lægger til. Der er skibe næsten hver dag, nogen gange 2.

Greenland-208.jpg

De fleste har ca. 500 passagerer, men den 19.er der et skib med 3.200 passagerer. Vi kan godt se at skibet er noget større. Vi har lånt den ene bil, så vi kan komme rundt. Der er ikke de store afstande, ca. 8 km til midtbyen, men det er virkelig meget op og ned, så det ville ikke være så sjovt uden bil.

Greenland-206.jpg
Her lidt stemning fra fisketuren med Lars, Caspers kollega

Vi har nydt disse 10 dage, men glæder os til at komme tilbage til bilen og fortsætte på Island. Da vi kom ud i lufthavnen gik der ikke længe før Mette Fredriksen kom med sit følge på ca. 20 personer. Der kom et Herkules fly og hentede dem. I vores fly til Island var Kim Kielsen med følge og de blev hentet i lufthavnen af officielle biler. Her til formiddag finder vi ud af, at der er et klimamøde her på Island. Mette Fredriksen er her også. Vi sov i lufthavnen – stille og roligt. KM 53

Dette indlæg blev udgivet i Færørene-Island-Grønland. Bogmærk permalinket.