Antigua

Torsdag den 27. februar 2020  Antigua
Vi spiser morgenmad ovre hos Chrys, vores vært. Det er ikke normal morgenmad, men noget slaverne lavede som søndagsmorgenmad.

Antigua-020.jpg
Vores hus

Efter slaverne blev frigivet havde de jo stadig intet, så de fortsatte som hidtil. Efter et stykke tid fik de fri søndag, og det er den morgenmad vi får. Der var bl.a. saltfisk blandet med krydderier, nogle spinatblade med olie og nogle andre blade, forskellige grønsager man kan koge og mase, samt nogle skiver ristede bananer. Desuden var der nogle ”boller”, som man lavede af majsmel. Det er en kunst at lave disse boller. Hvis man er rigtig dygtig koger man noget vand, når det koger, drysser man majsmel ned i vandet samtidig med at man rører hurtigt rundt. Chrys kan ikke lave dem sådan, så hun bruger en rustfri skål til at lave dem i. Disse ”boller” var grund maden man spiste dengang. Hvis der kommer for meget vand i bliver det klædt og vil ikke holde sammen. Er der for lidt vand bliver de for tunge. Dem hun havde lavet smagte fint. Teen vi fik serveret til var lavet af 4 forskellige blade – ikke alle var tørret. Chrys kørte os til den nærmeste by Piggots, herfra kan vi tage maxi-taxi ind til St. John – hovedstaden. Der er et pænt stykke at gå. I byen er der 2 store krydstogtskibe i byen og der går vi først ned.

Antigua-001.jpg

Her er en turistinformation og vi får et kort over øen og byen. Dejligt. Vi tager først ind på museet – rimeligt interessant, og derefter til Katedralen, som er meget flot indvendigt med trælofter og bænke. Vi møder nogle danskere på museet, som er fra krydstogtskibet. Efter dette får vi lidt mad og finder det gode supermarked på telefonen ca. 2 km. væk. Der kan vi sagtens gå ud. Det viser sig at det er det samme, som vi var i, i går. Nu har vi tid til rigtigt at kigge. Vi køber nogle gode bøffer (150 DKK for to) – dyrt, men det er første gang på 1 ½ måned vi har set det. Vi køber lidt mere kød og går tilbage til byen og tager bussen hjem. Vi får ham til at køre helt til kirken, så er der ikke så langt at gå. Det kostede 12,50 DKK for begge. Ikke så galt. Bøfferne smagte fantastisk, og vi fandt også Knors bearnaise – så bliver det ikke bedre. De har også vin her til 30-40 DKK flasken – billigt i forhold til hvad vi er vant til. Der er en del sandfluer og det er bare irriterende.

Antigua-003.jpg
Her et billede af nogle af øerne i Caribien

Fredag den 28. februar 2020  Antigua
Vi bliver kørt til Jolly Beach af Chrys. Her er også vores supermarked i mindre størrelse.

Antigua-009.jpg
Antigua-013.jpg

Vi går ned til stranden og den er flot. Vandet er meget stille. Det er et område for de velhavende. Der er meget flotte huse helt ned til en bugt. Minder en del om Florida, dog uden alligatorer. Vi går ned til havet, som er meget flot og ikke alt for mange mennesker. Vi lejer nogle liggestole og en parasol for 2 timer, 75 DKK. Lidt dyrt men OK.

Antigua-016.jpg

Det er dejligt vand at ligge i, ikke ret koldt. Efter dette går vi op og får en øl, før vi tager bussen hjem. Vi skifter i St. John og går fra en busstation til en anden. Vi bliver kørt helt til St. George Church. Dejligt. Vi har købt nogle myggespiraler og det hjælper. Også på sandfluer. De chikanerer os ikke så meget.

Lørdag den 29. februar 2020  Antigua
Det er en stille dag i dag. Vi får bestilt taxa de næste 2 steder. Vi får også bestilt båden fra Britiske Jomfruøer til de amerikanske. Vi går en tur ud til en bådehavn ca. 4 km hver vej. Vi går langs flyvepladsen derud. På vejen ser vi hvor de laver havvand om til forbrugsvand. Chrys siger de ikke har grundvand, så de af salter havvand. Jeg synes også en af de første dage, at kaffen havde en bismag. Det er en god tur og i havnen er det muligt at købe en øl og nyde den i skyggen, før det går hjemad igen.

Søndag den 1. marts 2020  Antigua
Vi tager endnu en stille dag. Vi får vasket og tørret udenfor. Det går hurtigt. Vi går en tur om eftermiddagen.

Mandag den 2. marts 2020  Antigua
Vi tager til English Harbour.

Antigua-029.jpg

Vi bliver kørt til bussen af Chrys, videre med en anden bus til byen. Vi bliver kørt helt ud til museet Nelson’s Dockyard. Her er en beskyttet havn, som englænderne har brugt ca. 100 år fra 1713. Det er et stort område og her er flotte kæmpe nye sejlskibe og motorskibe. Meget flot. Her er også et museum, interessant.

Antigua-038.jpg
Antigua-047.jpg

Vi går også helt ud til indsejlingen. Her er krudtlager og vagthus. Flot udsigt herfra. Der er en meget smal men dyb indsejling, og inde er et stort område, som ligger i læ. Stor betydning ved orkaner m.m. En dejlig dag. Vi tager bussen hjem.

Antigua-055.jpg

Tirsdag den 3. marts 2020 Antigua
Vi tager til Dickenson Bay. Chrys skal ind til byen så vi kører helt ned til St. John. Herfra tager vi bussen derud. Der ligger et tysk krydstogtskib i havnen, Aida, så det vrimler med tyskere, også i den lokale bus. Det er en dejlig strand, men der er mange turister.

Antigua-059.jpg

Vi lejer stole + parasol for ca. 75 DKK – de fleste giver 22 US$, noget mere. Vi får badet og det er dejligt vand – dog er der en ”kant” man skal over og der er mange bølger, så det er lidt svært.

Antigua-058.jpg

Vi tager bussen hjem ad, men tager lige forbi det gode supermarked og køber 2 bøffer mere – lækkert, vi ved ikke hvornår vi kan det igen.

Onsdag den 4. marts 2020  Antigua
Det er videre i dag. Vi bliver kørt i lufthaven af Chrys. Det har været en god uge, men sandfluerne er ikke særligt spændende. Det glæder vi os til at komme væk fra. Vi skal bare flyve ca. 20 minutter til St. Kitts. Her bliver vi hentet af hosten Alex. Det er en lejlighed i stueplan med air-con i soveværelset. Det bliver nødvendigt for her er varmt. Det ligger tæt på hovedstaden Basseterre, der må vi ind i morgen. Der er ca. 1,5 km ind til byen. Tæt på. Der er et supermarked tæt på, så der går vi ned og handler. Det er noget andet end Antigua, men vi er tilbage til kylling, kylling. Ikke dårligt, men lidt kedeligt. Her er også fint internet.

Galleri Antigua

Udgivet i Mexico 2012 | Kommentarer lukket til Antigua

Dominica

Torsdag den 20. februar 2020  Dominica
Vi tager det stille og roligt her til formiddag. Værten havde lavet mad til os, lokal mad, samt ingefærshot lignende juice. Vi var nød til at spise maden inden vi tog ind til byen, for vi købte også mad i går, men spiste den ikke, så den skal laves i aften. Det smager rigtigt godt. Der er kylling, linser, platan (madbananer) og kartofler, måske også mere. Vi går ned til hovedvejen. Vejen ned er rimelig stejl, så vi håber at vi kan kører helt hjem.

Dominica-005.jpg

Bakken på ca. 600 meter er styg. I 2017 havde øen en orkan styrke 5, hvor bl.a. 90% af hovedstaden blev ødelagt, og over 3.000 mennesker døde. Der er allerede blevet bygget meget op, men det bliver spændende at se. Det er en rodet by med meget smalle gader, de fleste ensrettede og med kæmpe rendestene. ½ meter dybe og ca. 30 cm bredde. Ikke noget man ønsker at falde ned i.

Dominica-002.jpg

Mange af husene er meget små og enkelte er ikke opbygget. De burde nok rives ned i steden for. Der er et tysk krydstogtskib i byen i dag, så mange tyskere.

Dominica-004.jpg

Der er et værtshus med levende musik lige ved krydstogtskibet og her får vi en øl mens vi ser på de forskellige mennesker. Vi tager maxi-taxi hjem og da kl. er over 16 kører den helt hjem, dejligt.

Fredag den 21. februar 2020  Dominica
Vi tager bussen ind. I dag er der ingen krydstogtskibe, så der er roligt i byen.

Dominica-008.jpg
Det lokale marked

Vi tager ned på museet. Det er ret lille, men interessant.

Dominica-017.jpg

Vi går videre mod Botanisk have. På vejen derop er der dels lidt karnevalsoptog af en masse unge mennesker, og i et supermarked er der 2 der danser med kostumer på og 4 musikere. Det var sjovt at se, dog var musikken meget ensformig.

Dominica-032.jpg

Vi havde håbet at Botanisk have var et fristed, men selvfølgelig går der 3 veje igennem. Der er en gåtur i parken, hvor man går op af en sti, til en høj bakke, udsigtspunkt. Vi går næsten helt op, men da vi kun har sandaler på, går vi ikke det sidste stykke, det er meget stejlt. Det er en god tur og vi går ned til havnen og får en øl. Der er et sted i parken, hvor en kæmpe gren er faldet af et stort træ.

Dominica-042.jpg

Nedenunder ligger en bus, fuldstændig trykket flad. Dette er sket under en orkan i 1979. Der var heldigvis ingen i bussen. Herefter tager vi bussen hjem og den kører helt op, dejligt.

Lørdag den 22. februar 2020  Dominica
Vi tager en stille dag. Jeg får tastet dagbogen ind. Vi har brugt det første hæfte. Næste hæfte er større, men de havde dem ikke mindre i forretningen her.

Søndag den 23. februar 2020  Dominica
I forbindelse med de berejstes klub har vi haft problemer med Europa. Vi manglede 2 lande. Her til formiddag gik vi det minutiøst igennem. Vi fandt ud af, at det var 2 lande vi har været i. De var ikke blevet tastet ind da vi meldte os ind i foreningen. Så nu passer det hele. Det betyder også at vi forventer at ramme de 100 lande til efteråret. Som beregnet vil det blive Albanien. Vi skal på tur her i eftermiddag. Det er et meget kuperet land og meget grønt. Vi tager først til Trafalgar Falls.

Dominica-052.jpg

Vi ser det et stykke væk, og det er ikke de store vandfald, men området er meget smukt. Vi kører så nærmere og her kan vi gå til en platform for hver 5 US$. Vores vært sagde at det ikke var det værd, så vi kører videre til Wotten Waven Sulphur Springs. Her er kogende vand og mudder i en meget lille skala, men dejligt at se. Det er nogle meget smalle veje og nogle steder er næsten halvdelen af vejen faldet ned. Noget er sket i 2017, men der har været flood på andre tidspunkter. Der er stigninger / fald på 25% – det er meget. Vi tager ind til byen Roseau og kører helt op til udsigtspunktet. Det var her vi var på vej hen den anden dag, men det blev for vanskeligt at gå med sandaler på. Flot udsigt. Vores guide / chauffør sagde, at ca. hver 3. dag er der krydstogtskibe i havnen.

Dominica-068.jpg

Vi kører ned til sydspidsen og her kører vi igennem byen Soufriere. Her er de ved at gøre klar til karnevallet, hvor de går gennem gaderne senere i dag. Det er meget smalle veje og husene er meget små. Vi kører helt ned til bunden Scotts Head Village, men vi kører ikke op på Scotts Head. Chaufføren sagde at bilen ikke kunne lide den vej. Det var en stejl grusvej, så det var vi alle enige om. Vi kører herefter hjem igen. Vi kommer lige igennem Soufriere, før de vil gå gennem gaderne. Vi så lastbilen med højtalerne på. Det har været en fin tur.

Mandag den 24. februar 2020  Dominica
Der er karneval mandag og tirsdag, og næsten alle har fri. Vi tager maxi-taxi ind og en stor del af byen er spærret af for biler. Vi går ned til havnen, her ser det ud til at en komite ser og bedømmer de forskellige. Der er mange skoler og det er sjovt at se. Dog er der ikke de store dyre dragter, men alligevel sjovt at se. Bl.a. var der et optog med store damer med en stor ballon lige på rumpen,

Dominica-080.jpg

og den er jo stor i forvejen. Den bliver helt enorm, og når de bukker sig, så ballonen er lige op, ser det bare sjovt ud. Vi finder nogle få steder, hvor vi kan stå i skyggen og se. Vi er også inde nogle steder, hvor vi sidder ned og ser ud. Vi tager maxi-taxi hjem om eftermiddagen. En fin dag.

Tirsdag den 25. februar 2020  Dominica
Vi er heldige i dag. På vej ned af bakken er der en der spørger om vi vil med ind til byen. Det vil vi gerne. Da vi kommer derind er der en del, som er ved at samles for at gå optog.

Dominica-088.jpg

Vi finder en god plads i skyggen nede ved havnen, så der er bare lidt blæst. Her kan vi stå under hele paraden. I dag er det de voksne og der er mange let påklædte piger. De er ikke kønne alle sammen, men det gælder jo om at deltage. Lyden er helt enorm høj og da vi står ved et sving er det tit, at der er et ophold her, hvor de venter på at tage vejen ned langs havnen og komiteen.

Dominica-089.jpg

Det er meget flot at se, det værste er den meget høje lyd. Der er også en gruppe på stylter, meget flot. Sidst på turen blev de fleste så trætte i benene af at være på stylter hele tiden, at de stillede sig ind i skyggen stadig med stylterne på.

Dominica-093.jpg

En satte sig ind i et vindueshul, sjovt at se. Man bliver træt af at bare stå, så da det er 2. runde med de samme, finder vi et sted hvor vi kan sidde og få en øl. Der er lige en stille periode, med meget spredte optog. Vi går lidt mere rundt i byen og finder et sted, hvor vi kan sidde og spise. Her var vi også i går.

Dominica-101.jpg

Det er på 1. sal ikke langt fra hvor der bliver gadefestet. De forskellige optog har deres egen vogn med vand og sprut.

Dominica-110.jpg

Der er rigtig mange flasker sprut. Lige før vi begynder at lede efter bussen hjem, begynder de at samles til et kæmpe optog med alle i samme linje. Det kan tage rigtig lang tid, så vi tager hjem. En meget fin dag.

Dominica-120.jpg

Onsdag den 26. februar 2020  Dominica
Så er det videre i dag. Vi bliver hentet af en taxa kl. 12, som kører og til lufthavnen på den anden side af øen. Det er en meget flot tur, men meget kuperet. Det tager lidt over en time, og koster ca. 400 DKK, ret dyrt, men det er en eneste mulighed. Vi skal betale skat for at komme ud af landet, det gjorde vi også da vi kom ind. Heldigvis er det inde i flyprisen. Vi skal flyve kl. 15.20, så vi venter bare. Heldigvis kommer vi af sted til tiden. Det går nemt i immigrationen, vi er de første, men de vil gerne vide hvor vi skal bo. Også tolden går fint, og vi er ude ca. 20 min. Før vores vært Chrys vil hente os. Vi står og venter på et drop off sted og der går ikke 5 min. Før hun er der. Dejligt. Hun kører os til en kæmpe supermarked, men desværre har vi ikke så meget tid, så vi får ikke set det hele, Chrys venter i bilen. Selve huset er i 2 etager og meget flot, og en pæn terrasse. Desværre er der også sandfluer – irriterende. Det ligger noget øde, men det går nok.

Gallery Dominica

Udgivet i Mexico 2012 | Kommentarer lukket til Dominica

Saint Lucia

Onsdag den 12. februar 2020  Saint Lucia
Så er det videre i dag. Vi skal kun flyve 1 gang og det er første gang vi prøver det. Vi bliver kørt i lufthavnen af ham, som hentede os. Så er det bare at vente. Der er nogle før os i køen til check ind, som har problemer med at deres kufferter er for tunge, så de må tage noget ud. Det putter de i håndbagagen. Ved ikke helt hvorfor de gør det. Vi skal flyve kl. 14.10 og det tager 30 min. Det er korte flyvninger. Flyet flyver videre til Barbados, og vi mener ikke det var tomt da vi gik derud. Der er ca. 40 mennesker med, og der er ikke mange ledige pladser. De små fly er noget mere livlige, så vi hopper noget rundt, men vi kommer godt ned. Så er det til immigrationen. De vil igen have at vide hvor vi skal bo, og så er det godt at have det hele på papir. Det står på dansk, men det er jo ikke vores problem. De kigger noget på det og siger OK. Så er det at få rygsækkene. Det varer noget, men til sidst kommer de da. Op i køen til tolden. Her spørger de om hvad vi har i rygsækkene ud over tøj. Erik svarer alt hvad vi behøver for en rygsæk tur. Det accepterer han. Ellen, vores vært, står og venter på os udenfor lufthavnen.

IMG_4265.JPG

Igen er koordinaterne helt forkerte. Vi kommer til at bo meget tæt på hovedstaden Castries. Vi har en et værelses lejlighed med seng i køkkenet. Stuen er ude i det fri, men altid i skyggen. Det ligger i en tropisk have med masser af fugle.

St.Lucia-001.jpg

Vi får pakket ud og finder plads til alle vores ting. Vi går ned i byen for at handle. En af de ansatte går samtidig med os og han viser os vejen. Dejligt.

St.Lucia-002.jpg

Her er 2 krydstogtskibe i havnen og vi går tæt forbi den ene. Da vi er der så sent ser vi ikke hvad denne forøgelse af byens indbyggere gør for byen. Vi handler i Massy – et godt supermarked, før vi går hjem igen. Der er også en fiskeforretning med friske fisk. Det må vi prøve. Vi har ikke været vant til at leve ude hele tiden. Vi spiser på terrassen, og her til aften så vi dansk TV ude. Det har regnet ind i mellem, men terrassen er overdækket, så vi bliver ikke våde. De kører noget mere stille her.

Torsdag den 13. februar 2020  Saint Lucia
Vi går en tur ind til byen. Vi vil gerne se hvor færgelejet er, hvor vi skal sejle fra til Dominica.

St.Lucia-012.jpg

Der er igen 2 krydstogtskibe i havnen. Vi går først ned til færgelejet. Det ligger endnu længere væk end vi havde forventet, men efter vi har spurgt nogle forskellige steder finder vi det. Vi får udskiftet vores færgebillet med 2 boardingpas. Indcheckningen begynder kl. 5 og slutter 6.30. Vi sejler kl. 7. det er meget tidligt. Vi finder også et sted hvor vi kan få udskrevet de nye steder vi skal bo på Cuba og Dominikanske Rep. Vi skal sende filerne til dem, så bliver de udskrevet. Vi går rundt i byen og det er en OK pæn by. Vi får handlet og køber fisk til aften. Det er kingfisk – som på dansk er kongemarkrel. Meget lækkert. Tilbage igen tager vi ind på nabohotellet og bruger deres swimmingpool. Dejligt.

St.Lucia-029.jpg
Super swimming pool som vi har helt for os selv

Fredag den 14. februar 2020  Saint Lucia
Vi skal ned og hente vores kopier af diverse bookninger, så vi har det hele på tryk også. Vi får også hævet nogle penge. I den første bank, vil den ikke give penge. Det ville den i den næste. Dejligt, det kan altid være svært at vide hvor vi kan hæve.

St.Lucia-038.jpg

Hernede har de også visa. Ikke ensbetydende med at udenlandske visa kort giver penge. Vi går ind i en restaurant tæt på krydstogtskibene. Her får vi lidt at spise. Det er ikke den store kogekunst, men det smager fint. De har bl.a. noget, som hedder banan ketchup. Det er lidt stærkt, men smager godt på pommes frites. Vi handler lige på vejen hjem. Vi går en tur i poolen, det er bare lækkert. Vi er de eneste i poolen.

Lørdag den 15. februar 2020  Saint Lucia
Vi har problemer med vand her i huset. Den eksterne vandforsyning leverer ikke vand. Man har så sin egen vandforsyning (beholder), men pumpen dur ikke, så vi er uden vand. Ellen og hendes mand Jimmy kommer med vand fra tanken, så vi kan klare os, men ingen bad. Der kommer en mand og reparerer pumpen og om eftermiddagen er alt i orden. Vi tager en tur ned i byen.

St.Lucia-039.jpg

I dag er der 3 krydstogtskibe i havnen. Så der er også fuldt hus i havnen og byen. Det er utroligt. Der er mange inde og handle i supermarkedet og vi står i kø rigtig længe, men endelig bliver det vores tur. Mange prøver at springe over, og nogen gange lykkes det. Det gør kun køen endnu længere for os andre. Udenfor supermarkedet er en person ved at få en anden person ind i bilen. Det er han ikke meget for, men da den anden trækker en pistol kommer han ind. De diskuterer meget, og selvom det er engelsk, er det svært at forstå for os. Vi tager hjem og går derefter op til swimmingpoolen. Her er der party i eftermiddag, så vi går igen. Vi tror det er dem der holder fest hele natten.

Søndag den 16. februar 2020  Saint Lucia
Det regner en del i dag. Vi går over til Vigie Beach. Det er lige på den anden side af lufthavnen, men vi skal hele vejen rundt om landingsbanen for at komme derover.

St.Lucia-040.jpg

Der er nogle meget store beton grøfter, og man skal hele tiden gå og se ned for ikke at træde forkert. Vi får igen noget regn på vejen derover. Det er søndag, så der er mange ved stranden. Det er en meget flot strand, kun lige ved 2-3 hoteller er der liggestole og parasoller, ellers er stranden fri. Der er ikke så mange der bader, men der bliver spillet strandfodbold mange steder.

St.Lucia-041.jpg

Ungerne bygger sandslotte. Dejligt at se. Der er en god restaurant ned til vandet, men de serverer kun for deres egne gæster på hotellet. Vi går ned langs stranden til afgang/ankomst hallen og her ud til stranden, serverer de noget til alle.

St.Lucia-043.jpg

Vi får en øl. Der kommer nogle store byger, men vi sidder i tørvejr. Stedet er også lufthavnens ventesal. Vi går samme vej tilbage, selvom det ville være nemmere at krydse landingsbanen, men det kan koste op til 6 måneder i fængsel. Vi bliver kun lidt våde på vejen hjem, men da vi er kommet hjem kommer en ordentlig byge.

St.Lucia-051.jpg

Mandag den 17. februar 2020  Saint Lucia
Vi får lige vasket og hængt tøjet op før vi tager til Pigeon Island national park. Vi tager maxi-taxi derud. Her til morgen kom det største krydstogtskib vi endnu har set. Plads til 4.350 passagerer, så der er en del mennesker overalt. De tager dog ikke den lokale bus, og chaufføren kører os helt derud, for ca. 12 DKK mere.

St.Lucia-054.jpg

Dejligt. Vi kan altid gå tilbage til byen Gros Islet. Det koster ca. 65 DKK pr. person at komme ind i nationalparken. Her er rester af et gammelt fort m.m. Det ligger utroligt flot med vand på 3 sider. Det ligger også højt og her står, at på en god dag kan man se til Martinique ca. 40 km. Det er bare ikke i dag. Der er også en signal høj, som sidst blev brugt af USA under 2. verdenskrig.

St.Lucia-063.jpg

Vi får noget mad før vi går tilbage til Gros Islet. Vi har set fra restauranten, at der ligger en dansk sejlbåd for svaj udenfor. Da vi går sejler en ung fyr ind med 2 små piger. Vi taler med ham. De er sejlet herover fra Vedbæk, dog er han og hans små søskende fløjet over Atlanten. De har afsat ca. 1 ½ år til turen og tager op af østkysten til New York. Til sidst tager de til Florida, hvor de forventer at sælge sejlbåden.

St.Lucia-069.jpg

Han skal så hjem og gøre 9. klasse færdig. Han ser noget ældre ud. Gros Islet virker som en rimelig fattig by med meget små huse – ikke velholdt. Maxi-taxi bliver ikke overfyldte her, der skal være siddeplads til alle. Vores tøj er ikke helt tørt endnu, men det er det nok i morgen tidlig. Vi talte med Ellen (vores vært) i går. De har en rengøringsdame, som kom sammen med Ellen for at hente de spande og dunke vi fik, da der ikke var vand. Hun er virkelig undertrykt. Det er som at se de gamle film med slaver i det sydlige USA. Hun siger, Yes, miss  No, miss og bukker lidt med hovedet. Ikke rart at se og høre.

Tirsdag den 18. februar 2020  Saint Lucia
Vi tager til Soufriére i dag. Ellen kører os til busstationen. Da der er 3 krydstogtskibe i byen er det lige så hurtigt at gå, men vi bliver pænt i bilen. I et hjørne af busstationen er der et skilt med Soufriére.

St.Lucia-073.jpg

Da vi kommer kører en fuld bus, så vi sætter os ind i den næste. Der går ca. ½ time så kører vi. Det er en meget snoet vej og meget op og ned. Det ser ikke ud til at jorden dyrkes, men nogle steder er der bananplantager. Det er en flot tur, som tager ca. 5 kvarter. Vi går en tur rundt i byen. Der er mange træbygninger, men de færreste er velholdte, lidt synd. Vi er også inde i kirken, som ligner en engelsk kirke udefra, men det er hovedsagelig træ, især loftet er meget flot.

St.Lucia-077.jpg

Ellers er kirken noget kedelig. Vi havde regnet med at her var en sandstrand, men man sejler ud og snorkler. Det gider vi ikke. Vi finder en restaurant ud til havet, hvor vi får lidt mad. Vi tager bussen tilbage igen. Det er den samme chauffør som før. På vejen op så vi en stor lastbil med cementsække på, som var gået i stå på en bakke. Støttefødder til ladet var sat ned. Da vi kører tilbage har de flyttet selve ladvognen til en anden lastbil, og cementsækkene var ved at blive læsset på. Det betød at der kun var en vognbane, så det var alles kamp mod alle, men maxi-taxi kører altid først, for de er frækkest. Hjemme igen får vi pakket rygsækkene. Vi skal op kl. 4.

St.Lucia-078.jpg

Onsdag den 19. februar 2020  Saint Lucia
Vi vågner lidt over halv fire og står op, så har vi mere tid. Vi bliver hentet kl. 4.45 og taxaen er der. Dejligt. Det er tidligt og det tager ikke lang tid at køre til færgen. Indcheckningen er ikke startet, men starter lidt over 5. Så er det igennem systemet, men vi er ikke klar over at vi skulle igennem sikkerhedscheck med en båd. Jeg har en lighter og nogle skarpe knive i den store rygsæk, og dem finder de. Heldigvis er det kun lighteren de tager. Næste gang checker vi bagagen ind. Det skal tage 5 timer, med start kl. 7. Vi kommer først af sted kl. 7.30. Det er kun en passagerfærge, en katamaran, altså hurtig. Det bliver nogle hårde timer. der er meget vind, så den vipper meget. Efter 2 timer går vi ind i Martinique. Her går nogle af og masser af nye på. Vi går ind et sted til på øen, før vi sejler til Dominica. Vi tog en søsygepille på Martinique. Håber det hjælper. Det gør det. Vi er fremme ½ time senere end forventet og så skal vi igennem immigrationen. Det tager tid. Ca. kl. 1 er vi ude. Chauffører har ventet, men vi skal lige kører hans kone og børn hjem først. Det er fint. Han har lidt svært ved at finde huset, men efter 2 forsøg finder han det. Det er et fint sted og værten bor ovenpå og er meget venlig. Hun kører os ned til supermarkedet og kører os tilbage igen, før hun tager på arbejde igen. Huset ligger højt oppe, så der er ca. 600 meter hvor det bare går op og op. Vi er lidt trætte, så kl. 19 er vi i seng.

Udgivet i Mexico 2012 | Kommentarer lukket til Saint Lucia

St.Vincent

Torsdag den 6. februar 2020  St. Vincent
Vi får handlet og der er ikke det store udvalg, men vi finder noget vi kan bruge.

St-Vincent-028.jpg
Vi bor her på første sal

Vi har en flot udsigt ud over havet og vi tager en stille dag. Det er noget af en opgave at komme over gaden. Trafikken er meget aggressiv, og det er med livet i hænderne at krydse vejen.

Fredag den 7. februar 2020  St. Vincent
Vi tager en slapper i dag og får kigget mere på Cuba. Dejligt med en stille dag.

St-Vincent-035.jpg
Her i baghaven stod denne lænkehund uden at blive luftet.

Lørdag den 8. februar 2020  St. Vincent
Vi tager ind til byen Kingstown. Det er med maxi-taxi og det koster ca. 2,50 DKK pr. person, meget billigt. De er også rimeligt fyldte. Der er ikke så langt, men da det er meget kuperet og intet fortov, er det ikke muligt at gå derind.

St-Vincent-001.jpg

De kører meget aggressivt, det er fuld fart og brems, hele vejen. Vi hopper af så snart vi er i byen, den holder alligevel i kø, det er hurtigere at gå. Der er både marked og krydstogtskib i byen. Der er private boder med grønsager og æg alle steder, hvor der kan være en. Det er en OK by at gå rundt i, men den er ikke ret stor.

St-Vincent-002.jpg

Vi går rundt og ser på det hele. Vi går også hen til en kirke, som er ved at blive restaureret. Der kommer en rustvogn helt hen til kirken med høj musik. De vil til at tage kisten ud, da vagten siger at det er ikke i denne kirke, der er begravelse. Det er kirken lidt længere henne. Meget flovt for bedemanden. Da vi går videre ser vi at i en anden kirke ca. 100 meter længere henne også er begravelse. Der er utrolig mange forskellige religioner her med hver deres kirke. Vi finder til sidst en bar hvor vi kan få en øl.

St-Vincent-006.jpg

Der er ikke mange af dem og der er hovedsagelig turister i denne bar. Lige før vi skal gå, går Erik på toilettet. Han er væk i meget lang tid og der lyder nogle bankelyde. Til sidst er der en mand der går derud. Erik har været låst inde. Døren kan kun åbnes udefra, ikke så sjovt, men OK bagefter. Vi tager maxi-taxi hjem. En fin dag.

Søndag den 9. februar 2020  St. Vincent
Vi tager igen en stille dag, men får dog bestilt Airbnb på Cuba, så er det helt på plads. Vi har valgt denne løsning, fordi det er noget besværligt med disse turistpenge, og er overnatningerne betalt bruger vi ikke helt så mange penge.

St-Vincent-030.jpg
Vores udsigt.

Mandag den 10/2 2020  St. Vincent
Vores ide var at tage maxi-taxi ud til Villa Beach, men vi begynder at finde ud af bus til Haiti, som vi får reserveret.

St-Vincent-033.jpg
Vores stue
St-Vincent-034.jpg
Vores Køkken

Herefter får vi bestilt Airbnb til Dominikanske republik og hotel i Haiti, med afhentning ved busstationen. Vi får også lige handlet så vi har noget mad. Vi får også bestilt hotel i Road Town, de britiske Jomfruøer. Så mangler vi kun færgen herfra til de ”danske” vestindiske øer og samme hotel tilbage.

Tirsdag den 11. februar 2020  St. Vincent
Vi tager til Villa Beach med maxi-taxi. Det er noget af en oplevelse. De kører meget stærkt, men da der er 15-16 personer i bilen vælter vi ikke rundt. Vi kan ikke røre os. Vi kommer selvfølgelig for langt, så vi går tilbage.

St-Vincent-040.jpg

Det er svært at se hvor vi kan komme ned til stranden, men der er en lille havn, hvor vi går ned. Her er en sti til stranden. Standen er ikke stor og der er ikke mange mennesker. Vi finder et sted i skyggen og da der ikke er mange mennesker kan vi gå i vandet sammen. Det er rigtigt dejligt. Her ligger en del både, nogle rimelig store.

St-Vincent-038.jpg

Her er de i læ og der er ikke mange bølger. Vi får en øl på en af hotellerne inden vi går hjem. Her er ikke meget fortov, men næsten altid 1 i en af siderne. Vi går over flyvepladsen hjem og skærer en stor bid af vejen fra. En fin dag.

Udgivet i Mexico 2012 | Kommentarer lukket til St.Vincent

Grenada

Torsdag den 30. januar 2020  Grenada
Vi bliver hentet i lufthavnen af Joanna og lejligheden virker dejlig og her er pænt og rent. Vi får en kop kaffe inden vi tager ind og handler. Joanna skal alligevel den vej og smider os af ved det største supermarked på Grenada, og fortæller hvor vi kan tage maxi-taxi retur. Det koster 2,40 EC$, ca. 6,25 DKK pr. person. At komme retur. Vi får hævet nogle lokale penge, fordi på de næste 6 øer har de samme valuta. Det gør det noget nemmere. Det er stadig noget dyrt, men det er det nok i hele Caribien. Vi får lidt at spise før vi handler og så er det hjem med maxi-taxi. Vi bliver heldigvis sat af det rigtige sted og kan godt finde hjem. Huset, hvor vi bor på 1.sal, ligger på en skrænt og der er udsigt ud over landskabet, og et vandkig er der også. Tilbage igen er vi desværre så trætte, at vi lægger os nogle timer. Det er dejligt. Vi laver noget mad, her er noget mere køkkengrej end de andre steder. Nettet er knap så godt, som de andre steder, men vi ser stadig dansk TV. Her er heller ikke TV.

Fredag den 31. januar 2020 Grenada
Vi tager ud til stranden Anse med maxi-taxi. Det er en meget flot strand og vi går ud og snorkler hver for sig.

Grenada-002.jpg

Erik ser ud over nogle fisk en skildpadde komme svømmende. Vi mødte en dansker i går og han fortalte, at der er en del skildpadder udenfor denne strand. Jeg ser desværre ikke nogen skildpadde.

Grenada-005.jpg

Det er en meget lang strand og vi går den meste af stranden. Der er nogle steder man kan få øl og mad. Vi får en øl før vi tager maxi-taxi hjem.

Lørdag den 1. februar 2020  Grenada
Vi tager ind til byen i dag. Det skulle være en flot by. Vi tager maxi-taxi derind. På et tidspunkt skal vi bytte taxi, for vi er kun 2 tilbage og det kan ikke betale sig at køre ind med os. Godt vi ikke havde betalt, så skulle vi betale 2 gange.

Grenada-006.jpg

Vi bliver sat af nede ved havnen. Herfra finder vi vej op til markedet. Byen er meget op og ned, der er nogle meget stejle veje. Vi finder det til sidst og det er meget krydderier til turister. Der er nogle fine forpakninger med 4-5 forskellige krydderier, muskatnød og kanel (tror vi).

Grenada-010.jpg

Øen bliver kaldt krydderiøen og bl.a. muskatnød er en af de førende krydderier. Desværre har vi ikke plads i rygsækken til disse krydderier. Vi går op til fort George.

Grenada-008.jpg

Det ligger højt oppe og ikke velholdt. Der er nogle få bygninger, de fleste kun murerne og nogle kanoner, men der er en flot udsigt ud over byen heroppe fra. Her ligger også politiets hovedkvarter, men der er ikke meget aktivitet.

Grenada-012.jpg

Det kan skyldes at det er lørdag. Oppe på fortet er der et skilt, som vedrører de drab, som skete den 19/10 1983. Da vi kom hjem læste vi om denne revolution. Maurice Bishop, som var kommunist, kom til magten under en revolution den 13/3 1979. Han havde tætte bånd til Cuba og USSR. Bishop skulle dele magten med hans gamle skolekammerat Bernhard Coard.

Grenada-026.jpg

Det bestemte parlamentet, men det ville Bishop ikke, derfor kommer han i husarrest. Den 19/10 1983 bliver han befriet og de går op til fortet. Her bliver de alle dræbt, man ved ikke rigtigt hvem der gav ordren til at skyde.

Grenada-015.jpg

Den 26/10 1983 invaderer USA Grenada for at undgå at staten bliver kommunistisk. Vi går forbi nogle kirker inden vi går ned til havnen igen. Her har de også mange forskellige trossamfund, som på de andre øer. Vi får en øl før vi handler og tager maxi-taxi hjem.

Søndag den 2. februar 2020  Grenada
Vi finder ud af at der er barbecue og skiffle musik nede på Coconut beach.

Grenada-035.jpg

Vi tager en maxi taxi derud, og sætter os først på den del af stranden. Det skulle vare fra 12-16. Vi er der ca. 12.30 og der sker intet. Vi spørger personalet og de fortæller at kl. 13 er der barbecue og kl. 14 kommer musikken.

Grenada-040.jpg

Vi sætter os og får en øl mens vi venter. Vi sidder heldigvis i skyggen. Vi får vores mad, Erik revelsben og jeg tunfisk – begge meget lækkert. Kl. 13.30 kommer 1 musiker og stiller op. Den anden kommer 14.20 og stiller op. Kl. 14.45 begynder de at spille og det er OK,

Grenada-041.jpg
Grenada-043.jpg

især fordi de har en god rytmeboks. Det er OK det de spiller, mange af numrene er popmusik. Vi tager maxi taxi hjem lige før kl. 16. Man ved ikke om de går rundt med hatten. En fin dag.

Mandag den 3. februar 2020  Grenada
Vi skal have vasket i dag, men tørretumbleren er i stykker og der er allerede 1 maskine på tørresnoren, så der er ikke plads til flere. Vi må vente til i morgen. Vi går en god tur over mod vandet i den modsatte side. Det er en god tur meget kuperet.

Grenada-023.jpg

Vi kan se en masse master fra både og der går vi først hen. Der er mange store sejlbåde fra USA, Australien og Europa. Bådene er relativ små på de store have. Desværre er området lukket af, så vi kan kun se dem der står ud til vejen. Vi går videre ud på en tange, hvor der også er nogle strande og havne. Flere af de steder vi gerne vil hen, tilhører hoteller og lignende, og er lukket for alle andre. Kedeligt at de sådan kan sætte sig på strandene. Vi finder en meget flot restaurant, som ser forholdsvis ny ud og meget stor. Vi får lov til at købe 2 øl, som vi nyder i skyggen. Indenfor er der kraftig air-con og vi er bange for, når vi så skal gå igen, at vi hurtigt bliver meget svedige. Vi går nogenlunde samme vej tilbage og som altid virker vejen tilbage kortere end da vi gik der ud. Vi går hele vejen hjem, hvor det sidste stykke er op og op. Hjemme finder vi ud af at tøjet er fjernet fra tørresnoren, så vi skynder os at vaske og hænge tøjet op. Så er det nok færdigt i morgen tidlig.

Tirsdag den 4. februar 2020  Grenada
Tøjet er færdigt her til morgen. Helt tørt. Dejligt. Vi tager ind til supermarkedet og får handlet lidt brød samt nogle el-stik. Vi har ikke lige fået UK-stik med. Nu skulle vi kunne klare det hele. Efter dette tager vi til Andys Soup restaurant. Den er meget rost i Lonely Planet. Det er en lorte vej derud, og et langt stykke går vi på vejen, sammen med bilerne. Vi finder det endeligt og det ligger i et forholdsvis fattigt område. Husene er mindre og der er meget mere rod. Vi får en fiskesuppe og den er OK – ikke mere. I Caribien har de mange forskellige ”rødder”, som sælges i supermarkederne. Vi ved ikke hvad de hedder eller hvordan de tilberedes. I denne suppe findes en del af disse, tror vi. Nogle af dem er som melklumper i munden, ikke rart. Den fisk der er i suppen er bl.a. hovedet. Erik får et fiskeøje i sin, men ville ikke spise det. Turen herud var ikke det værd, så spændende var det ikke, og suppen var ikke engang rigtig varm. Vi går hjemad efter denne oplevelse. For 2 supper og 2 øl ca. 100 DKK, det er jo ikke galt.

Onsdag den 5. februar 2020  Grenada
Så er det videre i dag. Vi kører fra lejligheden kl. 9. Vi skal flyve 11.35 til Barbados. Her skal vi så vente til 18.40 for at flyve til St. Vincent. Lufthavne er ikke spændende, men tiden går alligevel. På St. Vincent bliver vi hentet i lufthavnen, og finder ud af at vi har noteret den forkerte lufthavn. Jeg har taget informationerne fra nettet. Vi må lige have checket op på det. Heldigvis ved taxachaufføren, hvor vi skal hen. Det er en meget stor lejlighed med 3 værelser og 2 badeværelser. Stor stue og køkken. Her skal vi nok få en god tid.

Gallery Grenada

Udgivet i Mexico 2012 | Kommentarer lukket til Grenada

Barbados

Torsdag den 23. januar 2020  Barbados
Vi har sovet fint og fan’en er fin nok, vi behøver ikke air con. Det regner her til morgen, men vi skal ud og handle. Vi får lige en kop kaffe og så er det af sted. Det regner ind i mellem, men det er ikke koldt. I banken får vi vekslet 100 US$ til 198 B$. Jeg tror vi stod i kø næsten en time. Det er rimeligt dyrt her, dyrere end Tobago, men kød m.m. ser noget bedre ud. Vi tager en taxa hjem med alle varerne især vandet. Vi har købt ½ grillkylling og nogle gode boller. Det må være vores morgenmad.

Barbados-003.jpg

Vi går en tur ned til Silver Sand. Det er noget fattigere her, end der hvor vi boede på Tobago. Der ligger også mere affald. Turen ned til Silver Sand går gennem et kvarter med mindre huse, masser af reservedelslager (gamle biler) i haverne. Nogle af husene er bare klodset op på forskellige sten, ser ud til at det kan vælte uden store problemer. Man kan godt forstå at der sker store skader ved en storm. Nogle ser ud, som om man kan puste dem omkuld. Erik vil prøve at tage billeder af det. Folkene, som næsten alle er sorte hilser pænt på gaden.

Barbados-006.jpg

Silver Sand har været et stort område med diverse resorts. De står der stadig, men er forladte og rippet, og det gror bare til. Synd at se. Her nede er der en flot strand, gode bølger og masser der kite-surfer. Der er fuld gang på dem. De ryger ud over bølgerne. Vi finder et lokalt værtshus og får en øl, mens vi ser ud over havet.

Fredag den 24. januar 2020 Barbados
Vi tager til Crane Beach med bussen. Det koster ca. 10 DKK pr. person for hver tur, men vi skal ind til Oistins og skifte bus, og så betaler vi igen. Det skulle være den bedste strand på øen, men den tilhører næsten helt et hotel, som har ca. 4/5-dele af stranden.

Barbados-007.jpg

Det er en flot strand, men da vi ikke kan skifte badetøj m.m. tager vi bussen tilbage til Oistins. Mens vi venter på bussen taler vi med nogle fra Washington D.C. meget hyggeligt, når man alligevel bare venter. Bussen er mere fuld end på vejen ud, men vi får en siddeplads. I denne bus kan man kun komme ud foran, og det er ikke smart når der står folk i midtergangen. I Oistins har vi set at der er en strand og her går vi ned. Her er også en dejlig strand og en del mennesker.

Barbados-010.jpg

Vi går ud i vandet efter hinanden, og vandet er skønt. Det er rigtigt dejligt. Vi tager forbi ved de lokale restauranter og får et måltid mad med Marlin fisk. Meget lækkert. Herefter tager vi bussen hjem.

Lørdag den 25. januar 2020  Barbados
Vi tager det stille og roligt i dag. Der er høj sol og vi har fået lidt for meget sol. Vi finder ud af, at vi vil tage Airbnb på Cuba også. Det er meget nemmere. Også det med pengene, de har turistpenge, som svarer til US$. Har vi betalt overnatning er det ikke så mange penge vi så skal bruge. Det ser rimelig billigt ud og vi kan se at nogle af stederne også er casa particulare. Vi går en tur ned til vandet og får en øl. Denne gang er der ikke mange der kite-surfer, der er enkelte vindsurfere. En afslappet dag.

Barbados-012.jpg

Dette fundament gik nok her i Danmark

Søndag den 26. januar 2020  Barbados
Vi tager til hovedstaden i dag. Vi kan tage en maxi-taxi herfra og helt ind. Erik har læst at der er fort m.m. på vejen mod Bridgetown, så det kan vi se i morgen.

Barbados-016.jpg

Der er krydstogtskibe i byen, så der er masser af turister, og alle tror at turisterne i byen kommer fra krydstogtskibene. Byen er noget forfalden, der er nogle flotte bygninger, men også bygninger, hvor kun murerne er tilbage, alt andet er væk, også taget. Da det er søndag er de fleste forretninger lukket, og der er ikke mange andre end turister i byen. Vi får en øl sammen med alle de andre turister.

Barbados-018.jpg

Stedet ligger ned til havnen og man sidder på 1. sal og har god udsigt. Der er nogle, som har været ude på dip sea fishing, men der er ikke fanget noget. Vi går lidt mere rundt. Vi ville til et område, som hedder New Orleans, men det sted vi går ned ad ser ikke spændende ud, så vi vender om. På nogle af bygningerne er der de altaner i jern, som man ser en del af i New Orleans. Vi tager bussen helt til Silver Sand.

Barbados-020.jpg

Her går vi lidt forbi værtshuset. Her er der en del mindre hoteller og lejligheder, men det ser ud til at meget er mere eller mindre tomt. Vi får en øl før vi går hjem.

Mandag den 27. januar 2020  Barbados
Vi tager ind lige syd for Bridgetown. Der er et hus de kalder George Washington house.

Barbados-037.jpg

Her boede den uge George Washington med sin halvstorebror Laurence i 6 uger. Dette skete i 1750’erne. Om det er rigtigt ved vi ikke, men det er utroligt hvad man kan finde på. Det var meget sjovt, dels så hørte vi om den unge George Washington, hvor de siger at de 6 uger på Barbados, fik ham til at få en militærkarriere. Han blev også syg dernede med let malaria, så han var beskyttet fremover.

Barbados-054.jpg
Barbados-056.jpg

Hans bror havde fået tuberkulose, og vejret på Barbados skulle hjælpe, det gjorde det ikke. Vi var også nede i en tunnel, som soldaterne har bygget i 1800 tallet. Ifølge guiden blev det bygget for at undgå at blive smittet af vandet. De troede dengang af det var vandet og ikke myggene der gjorde dem syge med malaria. Det var faktisk skyttegrave de lavede, uden ”tag” på. Det er der senere kommet, vi ved ikke helt hvornår. Der er over 3 km tunneler, men ikke alle er gravet fri. Vi går ned i et stykke på ca. 100 m. Det er rimeligt smalt især med dagrygsæk på, men vi kommer fint igennem. Meget sjovt.

Barbados-062.jpg

Herefter går vi over til Saint Ann’s fort. Det ligger inde på Hilton hotels grund, men vi får lov til at gå derind. Der er også her en del kanoner og det ligger helt ud til havet, flot udsigt. Tilbage igen på stranden, hvor det åbenbart er helt i orden at spærre stranden for alle andre end hotellets gæster. Utroligt. Vi finder en indisk restaurant og får noget lam. Meget lækkert. Inden vi tager hjem skal vi lige have handlet noget vand og kaffe. Iflg. tabletten ligger der et minimarked 200 meter væk. Det er ikke korrekt. Vi må helt til Bridgetown og ind i et supermarked, som lukkede da vi var der i går. Vi går derefter over til hovedbusstationen og tager en maxi-taxi hjem. Taxien er helt fyldt og det er varmt. Vi er hjemme efter 1 time, det tager normalt ½ time. En fin dag.

Tirsdag den 28. januar 2020  Barbados
Vi tager ud til Rockley Beach. Det er en meget benyttet strand, så der ligger mange på stranden, men ikke så mange i vandet.

Barbados-063.jpg

Vi finder ud af hvorfor, der er en del klipper i vandet inde på det lave vand, så man skal helst have badesko på. Det har vi ikke, så det er kun Erik der går i vandet. Vi går på en boardwalk langs vandet og her ligger en del restauranter helt ud til vandet. Nogle er meget dyre, noget hotelbyggeri skulle være færdig i 2013, men det er kun beton væggene der står. Vi finder en lille lækker restaurant nede på stranden i skyggen. Her får vi dagens fisk – Marlin. Meget lækkert. Vi går lidt rundt i området før vi tager maxi-taxi hjem.

Onsdag den 29. januar 2020  Barbados
Det er rejsedag i dag. Vi lægger plastikken på madrassen før vi igen reder sengen. Vi skal være ude kl. 14, men vi kører lidt før. Vi bliver kørt i lufthavnen af manden. Vi kan først checke ind kl. 16.30, så vi får en øl inden.

Barbados-070.jpg

Vi har nogle Barbados penge, som skal bruges. Vi skal flyve kl. 19.10 til Trinidad, og vi er ude i flyet i god tid. Desværre er der problemer med flyet og vi sidder og venter i lang tid. Endelig kommer vi i luften og lander lidt i ni. Kl. 21.10 skal vi flyve til Grenada, men da vi er flere der skal med dette fly, venter de. Endelig er vi deroppe og de er først ved at boarde. Det er fint. Boardingen stopper og vi skal sætte os ned igen. Vi skiver til vores vært at vi bliver forsinket. Vi får til sidst lov til at komme ind i flyveren, hvor vi sidder et godt stykke tid, men intet sker. Til sidst får vi at vide at flyet ikke må flyve og vi sætter os i venteværelset. Så er det stadig bare at vente. Til sidst får vi at vide, at vi skal flyve i morgen, med et andet fly kl. 5.30. Herefter skal vi ud af lufthavnen via immigrationen. Herefter bliver vi i taxa kørt til et hotel i nærheden. Nogle vælger også at få noget at spise, men kl. er næsten 24 og vi skal op kl. 3, så vi vil hellere sove. Vi får et meget flot værelse, som er større end den lejlighed vi kom fra og meget luksuøst. Synd vi kun skal være her i 3 timer. Det er svært at falde i søvn, men vi gør det til sidst. Vækkeuret ringer så vi lige kan få et bad, før det er tilbage til lufthavnen. Her kommer folk og den er over 4 – vi kunne have sovet en time mere – før vi endelig får vores boarding pas. Så kan vi endelig komme ind gennem sikkerhedskontrol og til gaten. Vi kommer op i flyet, men må igen vente ca. ½ time før vi endelig flyver. Vi er ved at være godt trætte. Da vi endelig er igennem immigrationen og tolden, sms’er vi til værten og hun kommer og henter os. I Trinidad mødte vi en ung dansk fyr, Gustav, som også skulle med flyet. Han har været i ca. 140 lande. Vi får nogle gode snakke med ham.

Gallery Barbados

Udgivet i Mexico 2012 | Kommentarer lukket til Barbados

Tobago

Onsdag den 15/1 2020  Tobago
Vi ankom i går ved 18 tiden og da der er 5 timers forskel er vi noget trætte. Vi fløj med Condor, et charterselskab og det kan man virkelig mærke. Der er ikke meget plads, maden er småt og al alkohol skal du købe. Det så ikke ud til at mange købte, vi gjorde ikke.

Tobaco-001.jpg

Det er en flot stuelejlighed med plads til 4 personer og air-con i soveværelserne, men vi er alene. I det værelse vi havde valgt var air-con’en i stykker, så efter lidt tid tapløb vandet af det, så vi måtte slukke den. Næste dag tog vi det andet værelse. I dag skal vi ud og se hvor vi bor og vi skal også handle lidt. Det er en meget fugtig varme her er, og i dag regner det også ind i mellem. Det er også noget overskyet. Ejeren af denne lejlighed har lavet et stort skriv på nettet, hvor man kan handle og meget mere. Her er også en bankboks, som vi bruger. TT dollar er ca. det samme, som en dansk krone, men her er dyrt. En flaske vin koster ca. 135 DKK, så det bliver ikke det vi drikker. En flaske rom ca. 100 DKK, det er mere rimeligt. Erik køber nogle kyllingebryster til 2 dage. Om eftermiddagen går vi til den anden side, ned mod vandet og lufthavnen. Landet minder meget om Guyana. Vandet ser dejligt ud. Glæder os til at prøve det.

Torsdag den 16/1 2020  Tobago
Vi har nu skiftet værelse og det er meget bedre. Erik kan ikke have air-con’en kørende om natten, så bliver det for koldt. Vejret er høj sol i dag og varmt. Vi taler med en ”billethaj”, som bor i bygningen.

Tobaco-015.jpg

Han sælger os en bådtur til Buccoo Reef til i morgen ca. 100 DKK pr. næse, ikke så galt. Nu må vi se hvordan det er. Vi går en tur mod hovedstaden, men der er ikke fortov hele vejen, så vi vender om. Sælgeren kommer forbi om aftenen og siger at nu skal vi gå til lagoon og bliver hentet der med båd.

Tobaco-031.jpg
Tobaco-046.jpg

Han vil også sælge os en tur rundt på øen til ca. 1.200 DKK. Det vil vi ikke. Vi vil en af dagene prøve at tage en bus til Charlotteville. Herfra og helt dertil koster det ca. 10 DKK pr. mand hver vej. Derfor er den anden pris for dyr. Vi ser dansk TV på computeren.

Tobaco-003.jpg
Tobaco-010.jpg

Fredag den 17/1 2020  Tobago
Det regner her til morgen, så vi er enige om at tage turen i morgen. Vi tager ind til hovedstaden på Tobago, Scarborough. Billetter til bussen køber man i kiosker, bager el. lign.

Tobaco-059.jpg

Her er der en og butikken er lukket da vi kommer. Vi prøver i steden for at tage en personbil, som kører rundt som taxaen. Vi kommer derind for ca. 16 DKK, med bus koster det 4 DKK. Der er krydstogtskib i byen, så der er masser af folk og der er også noget ala karneval, helt sikkert for turisterne. Byen har kun 1.000 indbyggere, så den er ikke stor. Vi finder turisten og snakker med en ung mand. Han siger ikke meget, men vi finder ud af hvor vi kan købe busbilletter (hos bageren) og køber også til Charlotteville. Der er ikke en stor busstation og efter nogle forsøg finder vi et stoppested, hvor alle busser kommer forbi, fortæller folk os. Vi får noget at spise før vi tager bussen hjem. Maden var ikke særlig interessant, men sådan er det. Det tager ca. ½ time at køre hjem.

Lørdag den 18/1 2020  Tobago
Vi skal ud og sejle i dag. Vi har af ”billethajen” forstået, at vi skal ud og snorkle på revet. Nu må vi se. Vi har fra denne ”billethaj” fået 2 forskellige steder vi skal komme, og igen her til morgen ændre han det til en ny. Vi går ned til Store Bay, hvor vi skal sejle fra kl. 11.

Tobaco-018.jpg

Heldigvis har vi været der, så vi har ikke problemer med at kommer derned. Da det er ved at være den tid, vi skal sejle, kommer 4 betjente med skudsikre veste på og pump Guns. Virker voldsomt. Vi sejler ikke 11, men 11+ og vi skal ud gennem bølgerne, for at komme op på skibet. Det er ikke helt let, men alle kommer op. Der er selvfølgelig nogle der kommer senere og især en kraftig pige kommer op, våd langt op af maven. Først tager vi ud til revet, det er kun i udkanten vi er. Vi skal se ned i glasbunden, og det kan jeg ikke uden at blive søsyg, så det gør jeg ikke. Erik ser ned, men der er ikke meget at se. Lidt kedeligt. Derefter skulle vi på snorkletur – siger de – men det blæser for meget, så vi tager til nylon pool. Et sandet område, hvor man skal vaske sig med sandet, så bliver man 10 år yngre. Vandet går til bæltestedet og det er ikke interessant, bare at stå derude i vandet. Vi bliver i båden. Herefter tager vi ind til no mans land. Det er en sandstrand med kun tilgang fra vandet.

Tobaco-044.jpg

Her kan man købe mad og drikke, men da vi kun har 20 min. og der ikke er nogle steder at sidde, køber vi bare en øl til dobbelt pris. Der er også jetski, som man kan prøve. Både her og i nylon pool. Herefter er det tilbage til Store Bay. Igen er det svært at komme af båden, men vi kommer af uden at vælte. En fin dag, men ikke helt hvad vi havde forventet. Vi sætter nok forventningerne for højt. Altid et problem. Tidlig på aftenen sker der et biluheld, tæt på vores terrasse. En personbil bliver næsten smadret totalt. Den rammer først bagenden af en lastbil, mister herredømmet over bilen og kører direkte ind i en mur. Så bliver der snakket. Al trafik stopper næsten, da der nu kun er næsten 1 bane til det hele. Politiet kommer tilfældigt forbi, men kører igen uden at stige ud af bilen. Der kommer en Estate Police – hvad det så er – og kører til sidst sammen med lastbilen. Personbilen skubber de ud på vejbanen, og den kan kører, hvilket lyder helt forkert.

Søndag den 19/1 2020  Tobago
Vi går ud til Pigeon Point. Det sejlede vi forbi i går. Der er ikke så langt, og som pensionister skal vi kun betale for brug af toilet m.m. ca. 5 DKK pr. hoved. Normalpris er 25 DKK pr. hoved. Det er et lækkert område og da det er søndag er der også mange lokale.

Tobaco-057.jpg

Tobaco-028.jpg

Vi får dyppet os i vandet, meget lækkert, men det er ikke til snorkling. Vejret er op og ned, det regner ind i mellem, men det bliver ikke koldt på noget tidspunkt. Vi får en burger før vi går hjem.

Mandag den 20. januar 2020  Tobago
Vi tager ind til Charlotteville i dag. Først skal vi ind til Scarborough med bussen. Der står en ældre mand og venter på bussen og han fortæller at bussen til Charlotteville går kl. 12.30 og nu er kl. 9.30. Retur er kl. 14 og kl. 18. Det er lidt øv. Vi skal vente lang tid i Scarborough og vi får ingen tid i Charlotteville.

Tobaco-067.jpg

Da vi kommer ind til Scarborough prøver vi at finde en maxi-taxi, til at køre derud. Det er noget frem og tilbage fordi de godt nok taler engelsk, men det er svært at forstå for os, deres dialekt. Endelig finder vi en og vi kører af sted meget før bussen. Prisen er ca. dobbelt af bussen – totalt ca. 30 DKK for os begge 1 vej. Det er en meget flot tur derud. Meget af turen er langs vandet og det er meget kuperet. Vi får set en masse fra taxien. Vi kører vel 40-50 km og det tager ca. 5 kvarter. Der er ikke meget i Charlotteville, ikke engang et spisested ser vi. Vi får en øl mens vi ser ud over havet. Her er masser af fregatfugle og pelikaner. Vi tager bussen tilbage kl. 14. Det er en maxi-taxi, som får vores busbilletter 8 DKK pr. hoved. Han kører præcis kl. 14. Efter ca. 20 min. ser vi bussen kommer den anden vej. Den er således forsinket ca. 40 min. Vores bus videre til Crown Point skal kører kl. 15 og vi er inde 15.10. Vi skynder os op til busstationen og den er ikke kørt endnu. Vi får en turistbus og skoleeleverne får den normale bus. Fint for os. Vi er hjemme kl. 16. En god dag hvor vi har kørt meget. Vi skal også passe på solen, den er meget skarp.

Tirsdag den 21. januar 2020  Tobago
Vi går en tur med til mangroven, som ligger ikke ret langt væk. Dernede ser vi, at no mans land ligger lige overfor. Her var vi på bådturen og fik en øl. Sjovt at se havet fra denne side. Her står 2 mennesker og renser fisk, som folk kommer ned og køber.

Tobaco-069.jpg

De har bl.a. 2 hummer og en lille haj. Her burde vel også være en del fisk. Vi går videre rundt og her ser vi en del fugle og der er OK store fisk i ”grøften”. Vi går videre ind i et velhavende kvarter, hvor der er store flotte huse, men en del af dem virker tomme. Det ser også ud til at politiet kører igennem her, der er i hvert fald skilte om det. Vi går ned på stranden og får en øl og se ud over havet. Her er en del pelikaner og nogle surfere. Der er god gang i bølgerne. Der kommer også et krigsskib forbi og ser ind mod stranden. Vi køber noget kineser mad med hjem. De skilter med Take Away, og det vi købte var ren køb og sovs. Der var ikke ris. Heldigvis har vi selv ris, så det lavede vi bare.

Tobaco-068.jpg

Onsdag den 22. januar 2020  Tobago
Så er det videre i dag. Vi får stille og roligt pakket og ryddet op. Vi skal være ude kl. 12, men rengøringsdamen er selvfølgelig forsinket, så vi går og hun kommer kl. 12.15. Vi tager bussen ned til lufthavnen, nu da vi har busbilletterne. Det er en turist bus og han er ikke meget for at tage os med, men vi kommer med. Bussen kører helt til lufthavnen og vi checker ind med det samme. Vi skal af sted ½ time tidligere og da vi skal være klar til boarding 1 time før afgang, går vi direkte op til gaten. Så venter vi bare. Vi flyver først til Trinidad og derefter til Barbados. I Barbados lufthavnen skal vi selv checke ind gennem migrationen. Der er ca. 50 pladser, så det går rimeligt hurtigt. Det ender ud i sedler med hver vores billede på samt en samlet bagage seddel. Vi har aftalt med vores vært, at vi bliver hentet i lufthavnen. Der er kommet et større fly fra Europa, så vi er mange der venter / bliver hentet. Da alle andre er væk venter vi stadig. Vi finder ved samme lejlighed ud af at vi mangler den nøjagtige adresse og et telefonnr. Erik har tastet koordinaterne ind fra airbnb, så vi tager en taxa. Det er sort udenfor og vi kører noget i blinde. Da vi kommer hen til det sted, som airbnb siger, er det ikke her, men han mener han kender Harriet. Vi køber videre efter hans foreskrifter, men det er en forkert Harriet. Hendes mand kender vores Harriet og han hopper ind i taxaen. Så er vi der, de er dog inde i lufthavnen for at hente os, næsten 2 timer for sent. Vi betaler og Harriet kommer lige efter. Selve lejligheden er noget af en skuffelse efter Tobago. Der er masser af skabe i køkkenet, men næsten alle er tomme. Det værste er næsten at madrassen har stadig det plastic på, som da den blev købt. Ikke særligt rart at ligge på. Her er også air-con i soveværelset, men det koster 12 US$ pr. dag at bruge det. Erik kan ikke have air-con’en tændt om natten, så det bliver helt uden air-con. Vejret her på Barbados er noget koldere, men Harriet fortæller også, at det endelig har regnet hele dagen, og det er de glade for. I morgen må vi finde ud af hvor vi er.

Udgivet i Mexico 2012 | Kommentarer lukket til Tobago

Caribbien

Vores plan er at vi skal til 13 lande i fire måneder til Caribien – efter to måneder blev kaldt hjem af udenrigsministeriet på grund af covid-19

Tobaco-003Tobago
Barbados-010Barbados
Grenada-043Grenada
St-Vincent-015Saint Vincent
St.Lucia-041Saint Lucia
Dominica-082Dominica
Antigua-011Antigua

Udgivet i Carriebien | Kommentarer lukket til Caribbien

Island nord

Onsdag den 11. september 2019  Kolugljufur, Island
Det regner her til morgen og det meste af dagen. Vi tager til Blönduas, for at se om vi kan vaske og få noget information om vejen 35 eller F35, som der nogle steder står.

Island-nord-005.jpg

Vi finder campingpladsen, men ingen information. Der er en vaskemaskine, men ingen tumbler. Det dur ikke og slet ikke i 5-6 grader og regn. Vi får handlet og diesel på og så kører vi ud på 35 / F35. Det er ikke sjovt at køre i regn. Man kan ikke se meget af landskabet. F35 bliver til en grusvej, med meget washboard, som er dybe mange steder. Men vejen er OK. Vi finder en fricamping på et område, hvor de opbevarer grus til vejen. KM 138

Torsdag den 12. september 2019  Syd for Áfangi, Island
Vejret er flot i dag, men koldt. Der er sne på nogle bjerge foran os, de er dog langt væk. Der er kommet en bil i løbet af natten. De er fra Østrig. Vi fortsætter af grusvejen med meget washboard og store huller, men ellers er det fint.

Island-nord-009.jpg

Vi kommer til Hveravellir, som er et meget geo aktivt område. Der er en del biler og enkelte autocampere med 4×4. Det syder og bobler alle vegne, selvom temperaturen kun er 5 grader.

Island-nord-010.jpg

Det er meget flot at se og efter dette tager vi en tur i hot spring – et naturligt bassin. Vandet er ikke helt så varmt, som vi gerne vil have det, men det er dejligt.

Island-nord-020.jpg

Vi har skiftet i bilen. Efter dette får vi frokost og kører tilbage til vores overnatning. Landskabet inde ved gejserne ligner et månelandskab, med ingen vegetation og en del sten. KM 49

Fredag den 13. september 2019 Syd for Áfangi, Island
Det regner noget, men er næsten tørvejr til vi kommer til asfalt. Da det rigtig begynder at regne, stormer det også. Ikke så sjovt.

Island-nord-027.jpg

Vi er forbi Glaumbær, et museum med oprindelige farmhuse. Meget sjovt at se. Vi gik ikke ind på museet, det var igen ca. 100 DKK pr. person.

Island-nord-024.jpg

Vi tager til Saudarkrokur, hvor vi skal vaske tøj. Vi finder campingpladsen, men der er ingen, så vi tager ud i byen. Vi finder endelig en klipper og bliver klippet begge to for lidt over 500 DKK. Dejligt, det var blevet rigeligt langt. Vi får også handlet før det er tilbage til campingpladsen. Efter nogle forsøg på at ringe til ejeren, får vi endelig koden til vaskemaskinen. Så kan vi vaske. Vi går i seng kl. 22.30 og tumbleren er ikke færdig. Om morgenen er den endelig færdig, men tøjet er ikke tørt endnu. Vi hænger tøjet op på badeværelserne. KM 115

Lørdag den 14. september 2019  Saudarkrokur, Island
Det regner det meste af dagen og om eftermiddagen bliver det storm og regn. Vi bliver på campingpladsen og får vasket vores sengetøj og håndklæder. Efter 3 timer i tørretumbleren tager jeg håndklæderne ud og lader dem tørre i bilen. Resten får ca. 2 timer mere og er så tørt. Det er al for lang tid.

Søndag den 15. september 2019  Saudarkrokur, Island
Det regner og blæser ikke så meget, men det er koldt. Vi tager på museum i byen. Det er om interne krige i bl.a. 1238. Det er meget interessant, og vi kan se at vi har hørt om personerne på andre museer. Det er krige mellem de forskellige klaner. Vi slutter af med VR, hvor vi er med i krigen og kaster med sten, spyd og holder et skjold op, for ikke at blive ramt. Meget naturtro. Herefter kører vi videre rundt om en stor pynt.

Island-nord-031.jpg

På vejen ser vi en Unimag, der er kommet for langt ud og skal hjælpes op af en kran. Det er ikke europæiske plader, men kinesiske. Det ser ud til at bilen meget let kan vælte. De får den op på vejen igen og vi kan kører forbi. Vi finder en fin fricamping. Det regner og blæser noget i løbet af aftenen og om natten bliver det meget slemt. Mellem 2 – 5 har vi svært ved at sove, men er i dyb søvn kl. 8.30. Om morgenen er det forholdsvis stille. KM 70

Mandag den 16. september 2019  Nord for Skagaströnd, Island
Det har været en hård nat med al den blæst og regn, men her til morgen er det helt stille og solen skinner. Vi fortsætter rundt og kommer forbi Kalfshamarsvik, som i starten af 1900 tallet var et lille fiskerleje. Byen blev tømt omkring 1940.

Island-nord-033.jpg

Klipperne rundt om byen er ca. 2 mill. år gamle. De er meget specielle, men vi har set dem andre steder her i Island. Der er også rester af de gamle tørv huse. Vi kører videre og på et tidspunkt er vi oppe i ca. 400 meters højde og her har det sneet.

Island-nord-035.jpg

Vi synes det er alt for tidligt med sne. Vi får handlet og så er det ud til Grettislaug. Det er et hot spring, som ligger meget smukt. Der er udsigt til øen Drangey. Der er dejligt, især er den ene pool meget varm, men dejlig. Vi tager en tur her i poolen om eftermiddagen og igen næste morgen. Det er rigtigt lækkert. KM 108

Tirsdag den 17. september 2019  Grettislaug, Island
Vi tager en tur i hot spring før det er morgenmad. Der har været 4-5 biler, som har overnattet her.

Island-nord-045.jpg
Marianne nyder det, vandet er 41 grader

Vi taler med et par, som bor i Canada, men er af arabisk oprindelse, muligvis Syrien. Meget søde. De er en uge i Island, ikke lang tid. Så tager vi ind til byen får diesel på og så er det videre.

Island-nord-044.jpg

Vi kører til Siglufjordur. Det er en flot tur med sneklædte bjerge i baggrunden, og ellers køer og får. Her er også en del heste, gad vide hvad de bruger dem til. Byen er en sød by ud til fjorden. Der er nogle meget små huse, meget velholdte. Vi ved ikke om de er en del af et museum. Vi finder en fin fricamping med udsigt til den næste fjord (lige i mellem 2 tunneller). KM 122

Onsdag den 18. september 2019  Siglufjordur, Island
Det er noget overskyet og det regner ind i mellem. Vi kører videre mod Akureyri, den nordlige ”hovedstad”. Her er en campingplads, men den er desværre lukket. Vi får handlet og endelig finder vi langtidsholdbar mælk, så vi køber det hele. Da det stadig regner kører vi videre og kommer på museum i Laufas.

Island-nord-056.jpg

Det er en storbondegård. Det er huse lavet af sten og tørv. Der har på dette sted været huse siden vikingetiden.

Island-nord-063.jpg

Det ligner flere små huse, men de er bygget sammen, så man går indenfor mellem de forskellige huse. Meget interessant. Vi finder en god fricamping lige nord for Grenivik. Nu er det tørvejr, men vi får regn det meste af natten. KM 115

Torsdag den 19. september 2019  Grenivik, Island
Desværre regner det også her til morgen, men efter middag bliver det tørvejr. Vi tager ind til byen Akureyri, for at se den. Der er krydstogtskib i byen og man ser det straks med alle de mennesker, der går rundt. Der er ikke meget at se i byen, så vi går bare en kort runde og så er det videre igen.

Island-nord-087.jpg

Vi tager til Godafoss vandfaldet, meget flot. Vandet virker meget rent ikke som en normal gletsjerflod. Derefter går det mod Aldeyjarfoss vandfaldet, ca. 40 km ud af en grusvej. Vi kører langs floden, der føder både Godafoss og Aldeyjarfoss. Vi finder en fricamping ved floden. Fin plads og vi stiller bilen med bagenden mod vinden. Vi får igen en meget vindig nat, men da vinden kommer bagfra giver det ikke helt de samme skub i bilen, men man bliver vækket af det og har svært ved at falde i søvn igen. KM 108

Fredag den 20. september 2019  Syd for Godafoss, Island
Vi kører mod Aldeyjarfoss.

Island-nord-089.jpg

De sidste 4 km er på en F vej – 4×4, men den er OK. Der er nogle andre derude, vi troede vi ville være de eneste. Denne F26 vej kører på tværs til syd Island. Ifølge kortet er der en del vandovergange på vejen. Vandfaldet er meget flot, men det er meget tydeligt, at det er en gletsjerflod. Vandet er meget beskidt. Selve canyonen det løber i er meget flot med lange stænger af sten nede og ovenpå nogle forvitrede stænger.

Island-nord-088.jpg

Herefter er det tilbage igen og mod Myvatn. Det er et område med hot springs, vulkaner og masser af flotte formationer af lava. Vi tager til Dimmuborgir, som har flotte lava landskaber. Det er ikke så gammelt et område ca. 2.300 år. Det er umuligt / forbudt at fricampe i et nationalt område. Vi finder en god campingplads med en god udsigt. KM 127

Tirsdag den 24. september 2019  Syd for Husavik, Island
Vejret er flot med sol og noget skyfrit. Vi tager til Husavik og får handlet.

Island-nord-093.jpg

Her er et hvalmuseum, som vi tager ind i. Det er meget interessant. Der er beskrivelse af de forskellige hvaltyper, hvor de lever, hvad de lever af, hvor mange man tror der er, alder m.m. Der er også skeletter af forskellige typer. Det er hvaler, der er fundet på strande m.m. her i Island. De er virkelig store, især blåhvalen. Der er ikke meget om hvor mange Island fanger i dag, men man kan købe hvalspæk i forretningerne i dag. Vi har smagt det, og det var ikke noget for os. Der er ikke meget smag i det og konsistensen er hen af vingummi.

Island-nord-095.jpg

Et meget interessant museum. Vi går lidt rundt i havnen. Det er bl.a. her fra man tager ud og ser hvaler, og her er en del træskibe. Meget flotte. Nogle af dem bliver brugt som turistskibe, for at se hvaler. Det er noget med at de er mere miljørigtige. Da man ikke bruger sejlet på disse korte ture, tror jeg det med miljøet er forkert.

Island-nord-105.jpg


Island-nord-112.jpg

De har også Geosea, et hot spring med salt vand. Bassinerne ligger nede ved havet, men det ser ikke rigtig varmt ud, så vi prøver det ikke. Vi fortsætter nordpå og desværre er det blæst op, men vi finder en god fricamping ud til en sø og med vinden på bagdørene, er det OK. Det bliver stjerneklart om aftenen, så vi går ud og ser efter nordlyset. Vi mener vi så det, men er ikke helt sikre. Det var kun hvidt, ikke farvet. KM 71

Onsdag den 25. september 2019  Nord for Åsbyrgi, Island
Vejret er igen flot med sol, men nogle skyer. Det er rimeligt varmt. Vi kører til Åsbyrgi visitorcenter.

Island-nord-115.jpg

Her kan vi gå en tur på kanten af canyonen. Det gør vi. Det eneste problem er, at vi skal op på Rimmen. Der er trapper og tov at komme op, lidt svært, men vi kommer op. Det er en rigtig dejlig tur og vi går hjem samme vej, dog går vi helt ned hvor canyonen starter, så skal vi ikke ned ved tovet.

Island-nord-117.jpg

Canyonen er blevet til for 2.000 – 8.000 år siden. Man mener det er et gletsjer flood, der har været så kraftig, at der er lavet en hestesko formet canyon. Utrolige kræfter. En rigtig god tur på 9-10 km. Vi tager over på campingpladsen bagefter. KM 11

Torsdag den 26. september 2019  Åsbyrgi, Island
Det er meget flot vejr i dag. Vi har ekstern strøm på og da Erik tager det af, løber spændingen helt op på 20,5 volt. Ikke godt for noget. Vi tager ud og går en kort tur før vi kommer videre. Vi finder en flot fricamping, men da vi tænder fyret går det i fejl. Erik er sikker på at det er den høje spænding, som er skyld i det. Vi må ind til noget by i morgen og noget varme. KM 77

Fredag den 27. september 2019  Nord for Kópasker, Island
Det regner og er surt vejr, især når vi ingen varme har. Vi kører hele vejen til Egilsstadir. Her håber vi at vi kan købe en lille varmeovn og så få kigget på fyret. Vi får en varmeovn og kører ind på campingpladsen. Ikke spændende, men her er strøm. KM 285

Lørdag den 28. september 2019  Eigilsstadir, Island
Vi havde håbet at det var en sikring der var gået på fyret. Det er det ikke, så vi gør intet her. Den sidste tid må være på campingpladser med strøm. Når vi kommer hjem til Danmark, tager Erik fyret ud og sender det til Truma i Tyskland. Så kan de lave det. Det regner og blæser meget, så det er en rigtig off dag.

Søndag den 29. september 2019  Eigilsstadir, Island
Vi får vasket og gjort rent. Vi bliver 1 dag mere, for den er gratis. Vejret har været regn om eftermiddagen og opklaring senere. Her til morgenen den 30. er der frost på græsset.

Mandag den 30. september 2019  Eigilsstadir, Island
Vi får vasket bilen udvendigt, får handlet og ellers slappet af. KM 2

Tirsdag den 1. oktober 2019  Eigilsstadir, Island
Det er OK vejr i dag, dog regner det ind imellem. Vi skal videre i dag. Vi kører ned langs søen til Hallormsstadur. Her er en campingplads med strøm, som har åben. Her er strøm, vand og toilet/bad. Vi ved dog ikke hvordan vi skal betale, men der kommer vel nogen. Vi går en god tur i området. Der er en noget større campingplads længere nede, men den er lukket. Dette område er det største skovområde på Island. Det er ikke skov, som i Danmark, træerne er noget mindre. Her er en del fine trails, så vi vil blive en dag mere. KM 26

Onsdag den 2. oktober 2019  Hallomsstadur, Island
Det er meget flot vejr i dag, men koldt. Der er frost i græsset. Vi går en rigtig god tur igennem et skovområde. Det er ikke som at gå i skoven derhjemme. Det er meget op og ned, med meget lange bakker. Der er 80 forskellige træsorter i skovene her. Vi ser nogle af dem fra Canada, Alaska, Rusland m.m. De er 50-60 år gamle grantræer, men selve stammen er mellem 12-15cm i diameter. Meget mindre end træer på vores breddegrader. Indtil nu har vi ikke betalt for denne camping. Der skulle komme en og opkræve pengene. Måske kommer de senere.

Torsdag den 3. oktober 2019  Hallomsstadur, Island
Vi kører til Kárahnjükar dæmningen.

Island-nord-122.jpg

Den ligger meget øde og højt oppe. Den er meget stor og det vi ser er den inddæmmede sø. Især er der meget over flow, som løber ned i en meget flot canyon, 80 meter dyb. Det er ikke her turbinerne er. De er boret ind i klipperne ca. 50 km. De ligger mellem 100 – 200 meter nede.

Island-nord-120.jpg

På tilbagevejen kører vi ned til kraftværket og det eneste vi kan se er ledningerne. Vi ser også der hvor vandet kommer ud fra turbinerne. Det løber stærkt ud. En rigtig god oplevelse hele turen. Vejret har været en del regn, overskyet men OK, når vi sidder i bilen. Vi tager tilbage til samme campingplads. KM 161

Fredag den 4. oktober 2019  Hallomsstadur, Island
Så er det videre i dag. Vi har nu været her i 3 dage og det har været gratis, ikke så dårligt. Vi tager op til Borgerfjordur, der ligger helt oppe på nordkysten. Det er en flot tur derop, dog skal vi lige en tur op over bjergene. Her er de ved at asfalterer vejen helt oppe, men vi kan liste forbi. Det er en sød lille by og vi går en tur. Vejret er regn, blæst og ikke særlig spændende. KM 97

Lørdag den 5. oktober 2019  Borgerfjordur, Island
Det regner og blæser her til morgen. Kedeligt for vi skal over bjergene igen og retur.

Island-nord-128.jpg

Da vi står op kommer der en hen og opkræver penge. Sådan er det når campingpladsen ligger inde i byen. Vi kommer godt over bjergene, det blæser ikke så meget lige der. Vi tager tilbage til Egilsstadir og tager de sidste 4 dage, den 4. dag er gratis. Her er det billigere at bo fordi de har seniorpris og bad er gratis.

Island-nord-129.jpg

Desuden betaler vi ikke speciel skat. I Eigilstadir betaler vi 3.000 ISK og i Borgerfjordur 3.733 ISK + 400 ISK pr. bad. Vi tager den samme plads igen og går ned i byen og handler. Om aftenen blæser det meget og da vi holder på tværs af vinden, giver det nogle store ryk i bilen. KM 71

Søndag den 6. oktober 2019  Egilsstadir, Island
Det regner og blæser det meste af dagen. Vi får købt Gevalia kaffe til at tage med hjem. Her koster 500g ca. 30 DKK, derhjemme tæt på 50 DKK. Vi venter bare.

Mandag den 7. oktober 2019  Egilsstadir, Island
Det regner hele dagen, så vi holder lav kurs.

Tirsdag den 8. oktober 2019 Egilsstadir, Island
Vi får handlet det vi skal bruge til hjemturen.

Onsdag den 9.oktober 2019  Egilsstadir, Island
Så er det hjemad i dag. Vi skal op over et pas og her sner det, så det er på tide at komme hjem. Vi er ikke mange, som skal med færgen – kun ca. ¼ af dækket bliver fyldt med biler. Der er 5 store busser med. Vi bliver i vores kahyt, da vi kommer ud i åbent vand. KM 30

Island totalt 5.208 km
Hjemme i Danmark den 12.oktober.

Turen totalt 6.939 km

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Island nord

Island Vestfjord

Mandag den 2. september 2019  Før Flókalundur, Island
Vejret er meget fint her til morgen, høj sol men koldt. Det var meningen at vi ville klippe hinanden, men vores klipper er i stykker, kan ikke holde på strømmen. Vi må finde en frisør. Vi tager til næste by og får diesel og vand på.

Vestfjord-002.jpg

Derefter er det videre rundt på Westfjords. Det er flot og det meste vi kører igennem er landbrug. Får, køer, kalve og enkelte heste. På markerne er det græs til vinter de har. Vi kommer forbi et hot spring på vejen, så det prøver vi, lækkert. Vi kører mod Látrabjarg. Ved indgangen til halvøen står et jernskib på land.

Vestfjord-004.jpg

Det er det ældste jernskib på Island fra 1912 og det strandede her på stranden i 1981. Det er meget rustent nu.

Vestfjord-003.jpg

Vejen til Latrabjarg er grusvej, meget smal og op og ned. Ikke det bedste for mig. I ynglesæsonen er klippen fyldt med fugle, men nu er der kun måger. Vi finder en fin fricamping ikke langt fra klippen. Det har været helt underligt at se sandstrande og klitter. Det er første gang vi ser det på Island. KM 136

Tirsdag den 3. september 2019  Látrabjarg, Island
Vejret er flot igen i dag, men noget koldt. Vi skal hele vejen tilbage igen og så videre rundt. Det er sjovere at køre i solskin end regnvejr. I Patreksfjordur får vi handlet. Vi går en tur i byen, fordi vi har set et sejlskib med 3 master. Det er meget flot, men vi kan ikke se det tæt på, for molen er spærret af.

Vestfjord-008.jpg

Vi kan heller ikke se hvilken nationalitet det er. Så er det henover 2 bjerge før vi kører ind i Bildudalur, hvor vi får diesel på. Så er det ud på grusvej igen. Denne gang er der mange stigninger og fald, men det er en flot tur. Der er bare lidt for meget washboard og huller i vejen. Et sted er de ved at ordne vejen, det hjælper noget.

Vestfjord-013.jpg

Vi finder en flot fricamping med udsigt ud overen en fjord. KM 135

Onsdag den 4. september 2019  Over Dynjandi vandfaldet, Island
Vejret er fint igen i dag, dog har det regnet lidt i løbet af natten. Vi tager ned til Dynjandi vandfaldet.

Vestfjord-016.jpg

Utroligt flot. Består af et stort vandfald, der bliver til mange små vandfald. Så skal vi ud på den sidste strækning med grusvej her i Westfjords, det håber vi i hvert fald. Det er en flot tur og der er ikke meget trafik. I Pingeyri tager vi ind og skyller bilen, den er meget beskidt. Herefter er det bare asfalt. Vi kommer igennem en tunnel – den første vi har været i på Island. Det er en med kun 1 bane, men masser af mødepunkter. Vi møder ingen imod os. Inde i tunnelen kører vi mod Sudureyri. Tunnelen er ca. 6 km lang.

Vestfjord-018.jpg

I byen finder vi en fin fricamping, det minder mest om en nedlagt flystation. Området er måske blevet brugt i forbindelse med tunnel byggeriet. KM 103

Torsdag den 5. september 2019  Sudureyri, Island
Så er det til hovedstaden i Westfjords Isafjordur. Her får vi endeligt handlet ordentligt, så vi igen kan klare os en del dage. Vi prøver også at finde en frisør, men alle frisørerne er fuld booket, kedeligt. Gad vide om islændinge, som grønlænderne, bruge mange penge i begyndelsen af måneden, for så at suge på lappen sidst på måneden. Vi tager til Bolungarvik, hvor der er en kopi af nogle gamle fiskerhuse.

Vestfjord-024.jpg

Vi kan ikke komme ind i dem for museet er lukket. Vi tager ind i byen for at se naturmuseet, men det har også lukket, kedeligt. Vi finder en fin fricamping med udsigt ud over havet / fjorden. Efter vi har spist ser vi nogle hvaler ude i havet. Desværre kan vi kun se dem med kikkerten. De ser ikke store ud. Vejret har været noget overskyet, men varmt efter årstiden. KM 42

Fredag den 6. september 2019  Bolungarvik, Island
Vejret er OK i dag, dog med regn ind i mellem. Vi tager tilbage til Isafjordur for at prøve at få fat i en frisør. Der er en med et telefonnr., som vi ringer til, men frisøren har lukket telefonen ned. Vi må videre. Vi fortsætter rundt i fjordene og det er bare flot. Nogle steder er der vandfald alle vegne.

Vestfjord-030.jpg
Vestfjord-029.jpg

Vi ser en by, som i 1995 næsten blev begravet i en lavine. 14 mennesker døde, heraf 8 børn. I dag har man flyttet byen ca. 1 km til et område med mindre risiko. Vi finder en god overnatning med udsigt ud over fjorden med kik til en gletsjer overfor. KM 126

Lørdag den 7. september 2019  Før Reykjanes, Island
Vejret er blæsende og regn ind i mellem. Vi får lige taget et billede af en laksestige i et mindre vandfald. Vi synes det er den første vi har set her. Vi tager ind i Reykjanes, hvor der er et hot spring, der er 52 meter langt og 12,5 meter bredt. Det er for stort, der er stor forskel på top og bund i højden, selvom det kun er 50-60 cm dybt. Det er dog dejligt og man bliver dejlig varm helt ind til knoglerne. Herefter er det videre. Vi har meget vind i den ene fjord og der er mange kraftige vindstød, ret ubehageligt. Da vi kommer til hvor vi skal over bjergene til den anden side, er der et skilt, som viser temperatur og vind på en strækning. Her ser vi for første gang at vinden vises. Tallet er 17 og rødt, lidt senere stiger det til 18 og så 19. På nettet ser vi at det betyder hård kuling. Efter den tur tidligere på dagen vælger vi at køre ind på en fricamping og bliver der til i morgen KM 66

Søndag den 8. september 2019  Syd for Reykjanes, Island
Vejret er bedre i dag, det blæser ikke så meget. Vi kommer fint over bjergene og tager til Dragsnes. Der er nogle hot spring i nogle tubs, helt på strandkanten.

Vestfjord-037.jpg

Meget lækkert og der er andre mennesker end os, og vi bliver begge meget varme og afslappet. Vi kører videre til Holmavik, hvor vi handler lidt og videre langs kysten. I dette område, som vi kører i, er der meget drivtømmer. Gad vide hvor det kommer fra. Vi finder en god fricamping med havudsigt. KM 138

Mandag den 9. september 2019  Syd for Holmavik, Island
Det regner i dag og blæser lidt. Det er videre ud af Westfjords og ind i North Island. Så skal vi igen finde nyt turistmateriale. Det finder vi i Hvammstangi. En venlig pige, som fortæller meget. Dejligt. Vi kan se på markerne, at de er ved at samle fårene ind. De 2 lam, som næsten alle har, er væk fra moderen. Vi så nogle på ATV-er ”jagte” fårene. Vi finder en OK plads, nord for Hvammstangi. KM 124

Tirsdag den 10. september 2019  Hvammstangi, Island
Det er tørvejr og solen skinner ind imellem, men man skal have hue og vanter på. Vi tager først forbi hvor der er nogle sæler, der ligger på nogle klippeøer og slikker solskin.

Vestfjord-039.jpg

Dejligt at se. Så er det videre til Hvitserkur, som er en klippe ude i havet, som havet gennem mange år har formet. Meget flot. Så kører vi mod Borgarvirki, som formodes at være et vikingefort. Det skulle have været i brug en gang i perioden fra 830-1030 AD. Borgen ligger oppe på et bjerg, hvilket har været meget usædvanligt. Det ligger langt ude og af dårlige veje, men alligevel var der nogle besøgende. Vi tager videre til vandfaldet og canyon Kolugljufur. Det er meget flot og især den snævre canyon. Vi finder en fricamping ud til en flod, ikke langt derfra. KM 69

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Island Vestfjord