Caribbien

Flybilleter Tobago – Bridgetown – Grenada

St-Kitts-Antigua-St-Maarten-Tortola

Færge St-Lucia/Færge Saint Lucia – Domimica.pdf

Udgivet i Carriebien | Kommentarer lukket til Caribbien

Island nord

Onsdag den 11. september 2019  Kolugljufur, Island
Det regner her til morgen og det meste af dagen. Vi tager til Blönduas, for at se om vi kan vaske og få noget information om vejen 35 eller F35, som der nogle steder står.

Island-nord-005.jpg

Vi finder campingpladsen, men ingen information. Der er en vaskemaskine, men ingen tumbler. Det dur ikke og slet ikke i 5-6 grader og regn. Vi får handlet og diesel på og så kører vi ud på 35 / F35. Det er ikke sjovt at køre i regn. Man kan ikke se meget af landskabet. F35 bliver til en grusvej, med meget washboard, som er dybe mange steder. Men vejen er OK. Vi finder en fricamping på et område, hvor de opbevarer grus til vejen. KM 138

Torsdag den 12. september 2019  Syd for Áfangi, Island
Vejret er flot i dag, men koldt. Der er sne på nogle bjerge foran os, de er dog langt væk. Der er kommet en bil i løbet af natten. De er fra Østrig. Vi fortsætter af grusvejen med meget washboard og store huller, men ellers er det fint.

Island-nord-009.jpg

Vi kommer til Hveravellir, som er et meget geo aktivt område. Der er en del biler og enkelte autocampere med 4×4. Det syder og bobler alle vegne, selvom temperaturen kun er 5 grader.

Island-nord-010.jpg

Det er meget flot at se og efter dette tager vi en tur i hot spring – et naturligt bassin. Vandet er ikke helt så varmt, som vi gerne vil have det, men det er dejligt.

Island-nord-020.jpg

Vi har skiftet i bilen. Efter dette får vi frokost og kører tilbage til vores overnatning. Landskabet inde ved gejserne ligner et månelandskab, med ingen vegetation og en del sten. KM 49

Fredag den 13. september 2019 Syd for Áfangi, Island
Det regner noget, men er næsten tørvejr til vi kommer til asfalt. Da det rigtig begynder at regne, stormer det også. Ikke så sjovt.

Island-nord-027.jpg

Vi er forbi Glaumbær, et museum med oprindelige farmhuse. Meget sjovt at se. Vi gik ikke ind på museet, det var igen ca. 100 DKK pr. person.

Island-nord-024.jpg

Vi tager til Saudarkrokur, hvor vi skal vaske tøj. Vi finder campingpladsen, men der er ingen, så vi tager ud i byen. Vi finder endelig en klipper og bliver klippet begge to for lidt over 500 DKK. Dejligt, det var blevet rigeligt langt. Vi får også handlet før det er tilbage til campingpladsen. Efter nogle forsøg på at ringe til ejeren, får vi endelig koden til vaskemaskinen. Så kan vi vaske. Vi går i seng kl. 22.30 og tumbleren er ikke færdig. Om morgenen er den endelig færdig, men tøjet er ikke tørt endnu. Vi hænger tøjet op på badeværelserne. KM 115

Lørdag den 14. september 2019  Saudarkrokur, Island
Det regner det meste af dagen og om eftermiddagen bliver det storm og regn. Vi bliver på campingpladsen og får vasket vores sengetøj og håndklæder. Efter 3 timer i tørretumbleren tager jeg håndklæderne ud og lader dem tørre i bilen. Resten får ca. 2 timer mere og er så tørt. Det er al for lang tid.

Søndag den 15. september 2019  Saudarkrokur, Island
Det regner og blæser ikke så meget, men det er koldt. Vi tager på museum i byen. Det er om interne krige i bl.a. 1238. Det er meget interessant, og vi kan se at vi har hørt om personerne på andre museer. Det er krige mellem de forskellige klaner. Vi slutter af med VR, hvor vi er med i krigen og kaster med sten, spyd og holder et skjold op, for ikke at blive ramt. Meget naturtro. Herefter kører vi videre rundt om en stor pynt.

Island-nord-031.jpg

På vejen ser vi en Unimag, der er kommet for langt ud og skal hjælpes op af en kran. Det er ikke europæiske plader, men kinesiske. Det ser ud til at bilen meget let kan vælte. De får den op på vejen igen og vi kan kører forbi. Vi finder en fin fricamping. Det regner og blæser noget i løbet af aftenen og om natten bliver det meget slemt. Mellem 2 – 5 har vi svært ved at sove, men er i dyb søvn kl. 8.30. Om morgenen er det forholdsvis stille. KM 70

Mandag den 16. september 2019  Nord for Skagaströnd, Island
Det har været en hård nat med al den blæst og regn, men her til morgen er det helt stille og solen skinner. Vi fortsætter rundt og kommer forbi Kalfshamarsvik, som i starten af 1900 tallet var et lille fiskerleje. Byen blev tømt omkring 1940.

Island-nord-033.jpg

Klipperne rundt om byen er ca. 2 mill. år gamle. De er meget specielle, men vi har set dem andre steder her i Island. Der er også rester af de gamle tørv huse. Vi kører videre og på et tidspunkt er vi oppe i ca. 400 meters højde og her har det sneet.

Island-nord-035.jpg

Vi synes det er alt for tidligt med sne. Vi får handlet og så er det ud til Grettislaug. Det er et hot spring, som ligger meget smukt. Der er udsigt til øen Drangey. Der er dejligt, især er den ene pool meget varm, men dejlig. Vi tager en tur her i poolen om eftermiddagen og igen næste morgen. Det er rigtigt lækkert. KM 108

Tirsdag den 17. september 2019  Grettislaug, Island
Vi tager en tur i hot spring før det er morgenmad. Der har været 4-5 biler, som har overnattet her.

Island-nord-045.jpg
Marianne nyder det, vandet er 41 grader

Vi taler med et par, som bor i Canada, men er af arabisk oprindelse, muligvis Syrien. Meget søde. De er en uge i Island, ikke lang tid. Så tager vi ind til byen får diesel på og så er det videre.

Island-nord-044.jpg

Vi kører til Siglufjordur. Det er en flot tur med sneklædte bjerge i baggrunden, og ellers køer og får. Her er også en del heste, gad vide hvad de bruger dem til. Byen er en sød by ud til fjorden. Der er nogle meget små huse, meget velholdte. Vi ved ikke om de er en del af et museum. Vi finder en fin fricamping med udsigt til den næste fjord (lige i mellem 2 tunneller). KM 122

Onsdag den 18. september 2019  Siglufjordur, Island
Det er noget overskyet og det regner ind i mellem. Vi kører videre mod Akureyri, den nordlige ”hovedstad”. Her er en campingplads, men den er desværre lukket. Vi får handlet og endelig finder vi langtidsholdbar mælk, så vi køber det hele. Da det stadig regner kører vi videre og kommer på museum i Laufas.

Island-nord-056.jpg

Det er en storbondegård. Det er huse lavet af sten og tørv. Der har på dette sted været huse siden vikingetiden.

Island-nord-063.jpg

Det ligner flere små huse, men de er bygget sammen, så man går indenfor mellem de forskellige huse. Meget interessant. Vi finder en god fricamping lige nord for Grenivik. Nu er det tørvejr, men vi får regn det meste af natten. KM 115

Torsdag den 19. september 2019  Grenivik, Island
Desværre regner det også her til morgen, men efter middag bliver det tørvejr. Vi tager ind til byen Akureyri, for at se den. Der er krydstogtskib i byen og man ser det straks med alle de mennesker, der går rundt. Der er ikke meget at se i byen, så vi går bare en kort runde og så er det videre igen.

Island-nord-087.jpg

Vi tager til Godafoss vandfaldet, meget flot. Vandet virker meget rent ikke som en normal gletsjerflod. Derefter går det mod Aldeyjarfoss vandfaldet, ca. 40 km ud af en grusvej. Vi kører langs floden, der føder både Godafoss og Aldeyjarfoss. Vi finder en fricamping ved floden. Fin plads og vi stiller bilen med bagenden mod vinden. Vi får igen en meget vindig nat, men da vinden kommer bagfra giver det ikke helt de samme skub i bilen, men man bliver vækket af det og har svært ved at falde i søvn igen. KM 108

Fredag den 20. september 2019  Syd for Godafoss, Island
Vi kører mod Aldeyjarfoss.

Island-nord-089.jpg

De sidste 4 km er på en F vej – 4×4, men den er OK. Der er nogle andre derude, vi troede vi ville være de eneste. Denne F26 vej kører på tværs til syd Island. Ifølge kortet er der en del vandovergange på vejen. Vandfaldet er meget flot, men det er meget tydeligt, at det er en gletsjerflod. Vandet er meget beskidt. Selve canyonen det løber i er meget flot med lange stænger af sten nede og ovenpå nogle forvitrede stænger.

Island-nord-088.jpg

Herefter er det tilbage igen og mod Myvatn. Det er et område med hot springs, vulkaner og masser af flotte formationer af lava. Vi tager til Dimmuborgir, som har flotte lava landskaber. Det er ikke så gammelt et område ca. 2.300 år. Det er umuligt / forbudt at fricampe i et nationalt område. Vi finder en god campingplads med en god udsigt. KM 127

Tirsdag den 24. september 2019  Syd for Husavik, Island
Vejret er flot med sol og noget skyfrit. Vi tager til Husavik og får handlet.

Island-nord-093.jpg

Her er et hvalmuseum, som vi tager ind i. Det er meget interessant. Der er beskrivelse af de forskellige hvaltyper, hvor de lever, hvad de lever af, hvor mange man tror der er, alder m.m. Der er også skeletter af forskellige typer. Det er hvaler, der er fundet på strande m.m. her i Island. De er virkelig store, især blåhvalen. Der er ikke meget om hvor mange Island fanger i dag, men man kan købe hvalspæk i forretningerne i dag. Vi har smagt det, og det var ikke noget for os. Der er ikke meget smag i det og konsistensen er hen af vingummi.

Island-nord-095.jpg

Et meget interessant museum. Vi går lidt rundt i havnen. Det er bl.a. her fra man tager ud og ser hvaler, og her er en del træskibe. Meget flotte. Nogle af dem bliver brugt som turistskibe, for at se hvaler. Det er noget med at de er mere miljørigtige. Da man ikke bruger sejlet på disse korte ture, tror jeg det med miljøet er forkert.

Island-nord-105.jpg


Island-nord-112.jpg

De har også Geosea, et hot spring med salt vand. Bassinerne ligger nede ved havet, men det ser ikke rigtig varmt ud, så vi prøver det ikke. Vi fortsætter nordpå og desværre er det blæst op, men vi finder en god fricamping ud til en sø og med vinden på bagdørene, er det OK. Det bliver stjerneklart om aftenen, så vi går ud og ser efter nordlyset. Vi mener vi så det, men er ikke helt sikre. Det var kun hvidt, ikke farvet. KM 71

Onsdag den 25. september 2019  Nord for Åsbyrgi, Island
Vejret er igen flot med sol, men nogle skyer. Det er rimeligt varmt. Vi kører til Åsbyrgi visitorcenter.

Island-nord-115.jpg

Her kan vi gå en tur på kanten af canyonen. Det gør vi. Det eneste problem er, at vi skal op på Rimmen. Der er trapper og tov at komme op, lidt svært, men vi kommer op. Det er en rigtig dejlig tur og vi går hjem samme vej, dog går vi helt ned hvor canyonen starter, så skal vi ikke ned ved tovet.

Island-nord-117.jpg

Canyonen er blevet til for 2.000 – 8.000 år siden. Man mener det er et gletsjer flood, der har været så kraftig, at der er lavet en hestesko formet canyon. Utrolige kræfter. En rigtig god tur på 9-10 km. Vi tager over på campingpladsen bagefter. KM 11

Torsdag den 26. september 2019  Åsbyrgi, Island
Det er meget flot vejr i dag. Vi har ekstern strøm på og da Erik tager det af, løber spændingen helt op på 20,5 volt. Ikke godt for noget. Vi tager ud og går en kort tur før vi kommer videre. Vi finder en flot fricamping, men da vi tænder fyret går det i fejl. Erik er sikker på at det er den høje spænding, som er skyld i det. Vi må ind til noget by i morgen og noget varme. KM 77

Fredag den 27. september 2019  Nord for Kópasker, Island
Det regner og er surt vejr, især når vi ingen varme har. Vi kører hele vejen til Egilsstadir. Her håber vi at vi kan købe en lille varmeovn og så få kigget på fyret. Vi får en varmeovn og kører ind på campingpladsen. Ikke spændende, men her er strøm. KM 285

Lørdag den 28. september 2019  Eigilsstadir, Island
Vi havde håbet at det var en sikring der var gået på fyret. Det er det ikke, så vi gør intet her. Den sidste tid må være på campingpladser med strøm. Når vi kommer hjem til Danmark, tager Erik fyret ud og sender det til Truma i Tyskland. Så kan de lave det. Det regner og blæser meget, så det er en rigtig off dag.

Søndag den 29. september 2019  Eigilsstadir, Island
Vi får vasket og gjort rent. Vi bliver 1 dag mere, for den er gratis. Vejret har været regn om eftermiddagen og opklaring senere. Her til morgenen den 30. er der frost på græsset.

Mandag den 30. september 2019  Eigilsstadir, Island
Vi får vasket bilen udvendigt, får handlet og ellers slappet af. KM 2

Tirsdag den 1. oktober 2019  Eigilsstadir, Island
Det er OK vejr i dag, dog regner det ind imellem. Vi skal videre i dag. Vi kører ned langs søen til Hallormsstadur. Her er en campingplads med strøm, som har åben. Her er strøm, vand og toilet/bad. Vi ved dog ikke hvordan vi skal betale, men der kommer vel nogen. Vi går en god tur i området. Der er en noget større campingplads længere nede, men den er lukket. Dette område er det største skovområde på Island. Det er ikke skov, som i Danmark, træerne er noget mindre. Her er en del fine trails, så vi vil blive en dag mere. KM 26

Onsdag den 2. oktober 2019  Hallomsstadur, Island
Det er meget flot vejr i dag, men koldt. Der er frost i græsset. Vi går en rigtig god tur igennem et skovområde. Det er ikke som at gå i skoven derhjemme. Det er meget op og ned, med meget lange bakker. Der er 80 forskellige træsorter i skovene her. Vi ser nogle af dem fra Canada, Alaska, Rusland m.m. De er 50-60 år gamle grantræer, men selve stammen er mellem 12-15cm i diameter. Meget mindre end træer på vores breddegrader. Indtil nu har vi ikke betalt for denne camping. Der skulle komme en og opkræve pengene. Måske kommer de senere.

Torsdag den 3. oktober 2019  Hallomsstadur, Island
Vi kører til Kárahnjükar dæmningen.

Island-nord-122.jpg

Den ligger meget øde og højt oppe. Den er meget stor og det vi ser er den inddæmmede sø. Især er der meget over flow, som løber ned i en meget flot canyon, 80 meter dyb. Det er ikke her turbinerne er. De er boret ind i klipperne ca. 50 km. De ligger mellem 100 – 200 meter nede.

Island-nord-120.jpg

På tilbagevejen kører vi ned til kraftværket og det eneste vi kan se er ledningerne. Vi ser også der hvor vandet kommer ud fra turbinerne. Det løber stærkt ud. En rigtig god oplevelse hele turen. Vejret har været en del regn, overskyet men OK, når vi sidder i bilen. Vi tager tilbage til samme campingplads. KM 161

Fredag den 4. oktober 2019  Hallomsstadur, Island
Så er det videre i dag. Vi har nu været her i 3 dage og det har været gratis, ikke så dårligt. Vi tager op til Borgerfjordur, der ligger helt oppe på nordkysten. Det er en flot tur derop, dog skal vi lige en tur op over bjergene. Her er de ved at asfalterer vejen helt oppe, men vi kan liste forbi. Det er en sød lille by og vi går en tur. Vejret er regn, blæst og ikke særlig spændende. KM 97

Lørdag den 5. oktober 2019  Borgerfjordur, Island
Det regner og blæser her til morgen. Kedeligt for vi skal over bjergene igen og retur.

Island-nord-128.jpg

Da vi står op kommer der en hen og opkræver penge. Sådan er det når campingpladsen ligger inde i byen. Vi kommer godt over bjergene, det blæser ikke så meget lige der. Vi tager tilbage til Egilsstadir og tager de sidste 4 dage, den 4. dag er gratis. Her er det billigere at bo fordi de har seniorpris og bad er gratis.

Island-nord-129.jpg

Desuden betaler vi ikke speciel skat. I Eigilstadir betaler vi 3.000 ISK og i Borgerfjordur 3.733 ISK + 400 ISK pr. bad. Vi tager den samme plads igen og går ned i byen og handler. Om aftenen blæser det meget og da vi holder på tværs af vinden, giver det nogle store ryk i bilen. KM 71

Søndag den 6. oktober 2019  Egilsstadir, Island
Det regner og blæser det meste af dagen. Vi får købt Gevalia kaffe til at tage med hjem. Her koster 500g ca. 30 DKK, derhjemme tæt på 50 DKK. Vi venter bare.

Mandag den 7. oktober 2019  Egilsstadir, Island
Det regner hele dagen, så vi holder lav kurs.

Tirsdag den 8. oktober 2019 Egilsstadir, Island
Vi får handlet det vi skal bruge til hjemturen.

Onsdag den 9.oktober 2019  Egilsstadir, Island
Så er det hjemad i dag. Vi skal op over et pas og her sner det, så det er på tide at komme hjem. Vi er ikke mange, som skal med færgen – kun ca. ¼ af dækket bliver fyldt med biler. Der er 5 store busser med. Vi bliver i vores kahyt, da vi kommer ud i åbent vand. KM 30

Island totalt 5.208 km
Hjemme i Danmark den 12.oktober.

Turen totalt 6.939 km

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Island nord

Island Vestfjord

Mandag den 2. september 2019  Før Flókalundur, Island
Vejret er meget fint her til morgen, høj sol men koldt. Det var meningen at vi ville klippe hinanden, men vores klipper er i stykker, kan ikke holde på strømmen. Vi må finde en frisør. Vi tager til næste by og får diesel og vand på.

Vestfjord-002.jpg

Derefter er det videre rundt på Westfjords. Det er flot og det meste vi kører igennem er landbrug. Får, køer, kalve og enkelte heste. På markerne er det græs til vinter de har. Vi kommer forbi et hot spring på vejen, så det prøver vi, lækkert. Vi kører mod Látrabjarg. Ved indgangen til halvøen står et jernskib på land.

Vestfjord-004.jpg

Det er det ældste jernskib på Island fra 1912 og det strandede her på stranden i 1981. Det er meget rustent nu.

Vestfjord-003.jpg

Vejen til Latrabjarg er grusvej, meget smal og op og ned. Ikke det bedste for mig. I ynglesæsonen er klippen fyldt med fugle, men nu er der kun måger. Vi finder en fin fricamping ikke langt fra klippen. Det har været helt underligt at se sandstrande og klitter. Det er første gang vi ser det på Island. KM 136

Tirsdag den 3. september 2019  Látrabjarg, Island
Vejret er flot igen i dag, men noget koldt. Vi skal hele vejen tilbage igen og så videre rundt. Det er sjovere at køre i solskin end regnvejr. I Patreksfjordur får vi handlet. Vi går en tur i byen, fordi vi har set et sejlskib med 3 master. Det er meget flot, men vi kan ikke se det tæt på, for molen er spærret af.

Vestfjord-008.jpg

Vi kan heller ikke se hvilken nationalitet det er. Så er det henover 2 bjerge før vi kører ind i Bildudalur, hvor vi får diesel på. Så er det ud på grusvej igen. Denne gang er der mange stigninger og fald, men det er en flot tur. Der er bare lidt for meget washboard og huller i vejen. Et sted er de ved at ordne vejen, det hjælper noget.

Vestfjord-013.jpg

Vi finder en flot fricamping med udsigt ud overen en fjord. KM 135

Onsdag den 4. september 2019  Over Dynjandi vandfaldet, Island
Vejret er fint igen i dag, dog har det regnet lidt i løbet af natten. Vi tager ned til Dynjandi vandfaldet.

Vestfjord-016.jpg

Utroligt flot. Består af et stort vandfald, der bliver til mange små vandfald. Så skal vi ud på den sidste strækning med grusvej her i Westfjords, det håber vi i hvert fald. Det er en flot tur og der er ikke meget trafik. I Pingeyri tager vi ind og skyller bilen, den er meget beskidt. Herefter er det bare asfalt. Vi kommer igennem en tunnel – den første vi har været i på Island. Det er en med kun 1 bane, men masser af mødepunkter. Vi møder ingen imod os. Inde i tunnelen kører vi mod Sudureyri. Tunnelen er ca. 6 km lang.

Vestfjord-018.jpg

I byen finder vi en fin fricamping, det minder mest om en nedlagt flystation. Området er måske blevet brugt i forbindelse med tunnel byggeriet. KM 103

Torsdag den 5. september 2019  Sudureyri, Island
Så er det til hovedstaden i Westfjords Isafjordur. Her får vi endeligt handlet ordentligt, så vi igen kan klare os en del dage. Vi prøver også at finde en frisør, men alle frisørerne er fuld booket, kedeligt. Gad vide om islændinge, som grønlænderne, bruge mange penge i begyndelsen af måneden, for så at suge på lappen sidst på måneden. Vi tager til Bolungarvik, hvor der er en kopi af nogle gamle fiskerhuse.

Vestfjord-024.jpg

Vi kan ikke komme ind i dem for museet er lukket. Vi tager ind i byen for at se naturmuseet, men det har også lukket, kedeligt. Vi finder en fin fricamping med udsigt ud over havet / fjorden. Efter vi har spist ser vi nogle hvaler ude i havet. Desværre kan vi kun se dem med kikkerten. De ser ikke store ud. Vejret har været noget overskyet, men varmt efter årstiden. KM 42

Fredag den 6. september 2019  Bolungarvik, Island
Vejret er OK i dag, dog med regn ind i mellem. Vi tager tilbage til Isafjordur for at prøve at få fat i en frisør. Der er en med et telefonnr., som vi ringer til, men frisøren har lukket telefonen ned. Vi må videre. Vi fortsætter rundt i fjordene og det er bare flot. Nogle steder er der vandfald alle vegne.

Vestfjord-030.jpg
Vestfjord-029.jpg

Vi ser en by, som i 1995 næsten blev begravet i en lavine. 14 mennesker døde, heraf 8 børn. I dag har man flyttet byen ca. 1 km til et område med mindre risiko. Vi finder en god overnatning med udsigt ud over fjorden med kik til en gletsjer overfor. KM 126

Lørdag den 7. september 2019  Før Reykjanes, Island
Vejret er blæsende og regn ind i mellem. Vi får lige taget et billede af en laksestige i et mindre vandfald. Vi synes det er den første vi har set her. Vi tager ind i Reykjanes, hvor der er et hot spring, der er 52 meter langt og 12,5 meter bredt. Det er for stort, der er stor forskel på top og bund i højden, selvom det kun er 50-60 cm dybt. Det er dog dejligt og man bliver dejlig varm helt ind til knoglerne. Herefter er det videre. Vi har meget vind i den ene fjord og der er mange kraftige vindstød, ret ubehageligt. Da vi kommer til hvor vi skal over bjergene til den anden side, er der et skilt, som viser temperatur og vind på en strækning. Her ser vi for første gang at vinden vises. Tallet er 17 og rødt, lidt senere stiger det til 18 og så 19. På nettet ser vi at det betyder hård kuling. Efter den tur tidligere på dagen vælger vi at køre ind på en fricamping og bliver der til i morgen KM 66

Søndag den 8. september 2019  Syd for Reykjanes, Island
Vejret er bedre i dag, det blæser ikke så meget. Vi kommer fint over bjergene og tager til Dragsnes. Der er nogle hot spring i nogle tubs, helt på strandkanten.

Vestfjord-037.jpg

Meget lækkert og der er andre mennesker end os, og vi bliver begge meget varme og afslappet. Vi kører videre til Holmavik, hvor vi handler lidt og videre langs kysten. I dette område, som vi kører i, er der meget drivtømmer. Gad vide hvor det kommer fra. Vi finder en god fricamping med havudsigt. KM 138

Mandag den 9. september 2019  Syd for Holmavik, Island
Det regner i dag og blæser lidt. Det er videre ud af Westfjords og ind i North Island. Så skal vi igen finde nyt turistmateriale. Det finder vi i Hvammstangi. En venlig pige, som fortæller meget. Dejligt. Vi kan se på markerne, at de er ved at samle fårene ind. De 2 lam, som næsten alle har, er væk fra moderen. Vi så nogle på ATV-er ”jagte” fårene. Vi finder en OK plads, nord for Hvammstangi. KM 124

Tirsdag den 10. september 2019  Hvammstangi, Island
Det er tørvejr og solen skinner ind imellem, men man skal have hue og vanter på. Vi tager først forbi hvor der er nogle sæler, der ligger på nogle klippeøer og slikker solskin.

Vestfjord-039.jpg

Dejligt at se. Så er det videre til Hvitserkur, som er en klippe ude i havet, som havet gennem mange år har formet. Meget flot. Så kører vi mod Borgarvirki, som formodes at være et vikingefort. Det skulle have været i brug en gang i perioden fra 830-1030 AD. Borgen ligger oppe på et bjerg, hvilket har været meget usædvanligt. Det ligger langt ude og af dårlige veje, men alligevel var der nogle besøgende. Vi tager videre til vandfaldet og canyon Kolugljufur. Det er meget flot og især den snævre canyon. Vi finder en fricamping ud til en flod, ikke langt derfra. KM 69

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Island Vestfjord

Island Myvatn

Lørdag den 21. september 2019  Reykjahlid, Island
Vejret er meget flot i dag. Vi kører først til et område med boblende mudder og vand + damp, masser af damp.

Myvatn-014.jpg

Det hedder Hverir. Meget spændende. Derefter tager vi til Krafla området.

Myvatn-018.jpg

Her var der i perioden 1975-84 ikke mindre end 9 udbrud. Her er den nyeste lava. Det er også et meget flot område og vi går på noget af det ældre lava. Fra højt oppe kan vi rigtig se den nye lava, som er helt sort, i næsten alle retninger.

Myvatn-034.jpg
Myvatn-035.jpg

Det er sjovt at gå heroppe og se, mærke dampen og varmen lige ved siden af en selv. Så skal vi se Store Viti krater sø.

Myvatn-057.jpg

Den er flot grønlig og man plejer at kunne gå rundt om den. Det må man ikke længere. Folk har problemer med at følge stien, så derfor er den lukket. Vi tager tilbage til campingpladsen og nyder det gode vejr i solen. KM 36
Søndag den 22. september 2019  Reykjahlid, Island Det regner meget og det har også blæst en del. Kedeligt vi ville have været i hot spring her til formiddag, men ikke i regnvejr. Det koster os over 500 DKK tilsammen, så vi venter og ser. Vi får lige lavet rullegardinet i min side, før vi kører. Vi tager til Dittifoss vandfaldet.

Myvatn-065.jpg

Det er det vandfald i Europa med mest vand. Ca. 500 m2 i sekundet falder ned. Det er meget voldsomt og det er umuligt at se selve nedfaldet, fordi det er så kraftigt. Vandet er meget beskidt. Før dette er der et andet Selfoss, som er mindre i højden, men vandmassen må være den samme. Vi ser det og det er ikke så voldsomt som Dittifoss, men også flot. Efter dette finder vi en fricamping tæt ved floden, som føder disse vandfald. KM 63

Mandag den 23. september 2019  Syd for Dittifoss, Island
Det er flot vejr i dag og det blæser ikke. Vi tager tilbage til byen, får diesel på, og så tager vi turen syd om søen Myvatn.

Myvatn-077.jpg

Det er en flot tur og søen er helt klar, så de forskellige lava formationer spejler sig i søen. Vi tager hele vejen ned og så op på den anden side mod Husavik. Dette område er fuldstændigt dødt. Det ligner lava bjerge. Visse steder ser det ud til at man har prøvet at plante træer og lignende, men der er ikke meget liv. Vi finder en OK fricamping. Om aftenen er det stjerneklart og koldt, men vi ser desværre ikke noget nordlys. KM 114

Gallery Myvatn

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Island Myvatn

Island vest

Tirsdag den 20. august 2019  Reykjavik, Island
Så skal vi have vand på og ud at handle. Vi har næsten intet. Vi kører nordpå langs vandet og når vi kommer lidt væk fra Reykjavik er der ikke mange biler.

Island-vest-001.jpg

Vi holder lidt tidligt ind fordi vi lige skal have læst om hvad vi skal se de nærmeste dage. Vi finder en dejlig fricamping ved en meget speciel sten, som er formet af is og lava. KM 62

Onsdag den 21. august 2019  Nord for Reykjavik, Island
Vi skal ud og se et vandfald i dag. Det skulle være det højeste på Island 198 m, men det er flottest efter kraftig regn. Vi kører dertil og der er mange der går denne tur. Vi starter med at gå forkert og efter vi har fundet ud af det, går vi tilbage og går den rigtige vej. Vi kommer til en grotte, som vi skal igennem og herefter skal vi over floden på en rund stolpe.

Island-vest-006.jpg

Det gider jeg ikke, så vi vender om. Man skal desværre over på den anden side for at se vandfaldet. Tilbage ved bilen møder vi nogle danskere, som har lejet en Mercedes autocamper. Vi får en god snak med dem og de anbefaler kraftigt at tage ind og se en gletsjer tunnel, selvom det er dyrt. Det vil vi gøre. Vi har et problem med den ene manchet på højre forhjul. Den er knækket. Vi tager ind til Akranes og finder en mekaniker, som lapper det med gaffatape og VD40. Det skulle holde til vi kommer hjem. Det gør det ikke.

Island-vest-007.jpg

Vi tager til Borgarnes, hvor vi holder lige ud til fjorden. God fricamping. KM 103

Torsdag den 22. august 2019  Borgarnes, Island
I dag skal vi ud og se på varme kilder. Vi tager først ud til Brautunga. Der er kun åben for grupper, som har bestilt i forvejen. Kedeligt. Så er det til Deildartunguhver, hvor der er den største udledning. 200 liter i sekundet af 100 grader varmt vand.

Island-vest-022.jpg

Det er imponerende. Meget svært at tage billeder på grund af al dampen. Her kan man godt bade i noget afkølet vand for ca. 200 DKK pr. person. For dyrt. Vi tager videre til Reyholt, hvor Snorri Sturluson, Saga Snorra har boet. Han blev født i 1179 og havde gode relationer til Norge. Et interessant museum. Her er også et hot spring Snorralaug. Desværre må vi ikke bade i det. De danskere vi talte med i går anbefalede meget en gletsjer tunnel tur. Vi tager til Husafell og køber billetter til i morgen. Det koster ca. 2.200 DKK for os begge.

Island-vest-040.jpg

Her i Husafell er en campingplads med en tømme station udenfor. Her får vi vand på og kan tømme. Dejligt. Vi finder en fricamping med udsigt til gletsjeren Eirikjökull. KM 101

Fredag den 23. august 2019  Husafell, Island
Kl. 12.30 skal vi på en gletsjer tur, så vi har god tid. Vejret er noget overskyet. Vejen derud er en dårlig grusvej de sidste mange km, men der er ingen problemer.

Island-vest-041.jpg

Oppe ved base camp er det noget dårligere vejr. Det blæser en del med meget kold vind. Vi tager gode strømper, støvler, varme jakker, hue og vanter. Så er vi klar. Vi kommer ud til gletsjeren i en 8×8 gammel militærkøretøj. Det er ikke helt let at køre på isen, og vi kan se der er sprækker mange steder i isen. Nogle er meget store.

Island-vest-043.jpg

Oppe ved tunnelen får vi pigge udenpå vores støvler og så går vi ned i gletsjeren. Her er meget mørkt, men det vender man sig til. Det er noget specielt at være derinde. Det er en stor opgave at grave den, det har taget 3 år. Den er over 500 meter lang. Nogen steder er der 25 meter sne / is over os og ca. 200 meter under os.

Island-vest-055.jpg

Det virker ikke som så meget under os. Selve gletsjeren svinder også hurtigt ind. Hver gang de laver nye beregninger, svinder det hurtigere end forventet. Det er en flot tur og der er altid noget vand der drypper. Det er godt vi har de gode støvler på, for nogen gange er det ren vand vi går i.

Island-vest-059.jpg

En stor del af det vand der drikkes / bruges på Island kommer fra denne gletsjer. Det er en rigtig god tur. Vi tager tilbage til samme overnatning og sidder ude 1 times tid, før det begynder at regne. En rigtig god dag. KM 52

Lørdag den 24. august 2019  Husafell, Island
Så er det videre i dag. Det regner en del og har gjort det henover natten. Vi får tømt i Husafell og kører tilbage til vandfaldet Hraunfoss.

Island-vest-067.jpg

Det er et flot vandfald udover lava stykker. Desværre regner det en del, så vi går det hurtigt igennem. Så kører vi til Grábrák en gammel vulkan. Det ligger flot og der er trapper helt derop, for det er ikke sjovt at gå på lava. Det er meget skarpt.

Island-vest-070.jpg

Her er 3 forskellige vulkaner, men vi går kun op på den ene. Man forventer at lavaen er mellem 3.000 til 3.600 år. Da vi er tilbage i bilen regner det kraftigt igen. Kedeligt for vi skal lige se et vandfald til. Det er Glanni og vi går derhen i kraftig regn og store vandpytter. Vi set det og skynder os tilbage til bilen. Ikke en fed oplevelse. Så er det tilbage til Borgarnes, hvor vi har en fricamping ved fjorden. Første regnfulde dag i Island. KM 102

Søndag den 25. august 2019  Borgarnes, Island
Det regner og har regnet en stor del af natten. Vi skal lige repareret komfuret i dag. Det gik i fejl i går. Vi skifter måtten og så virker det igen. Vi tager ind til byen, handler og får diesel på.

IMG_9140.jpg

Der er et museum om de første bosættelser, så der går vi ind. Vejret er til museumsbesøg. Det er et interessant museum i 2 afdelinger med audio på dansk – ikke dårligt.

Island-vest-095.jpg

Efter dette tager vi tilbage til vores overnatning. Vejret er ikke til at køre og finde ny overnatning. KM 9

Island-vest-097.jpg
Island-vest-096.jpg

Mandag den 26. august 2019  Borgarnes, Island
Vi tager ned og bader i svømmehallen. Som senior koster det lidt over 30 DKK for os begge. Det er en god oplevelse. Den pool vi bedst kan lide er ca. 39 grader. Der er en på 37 grader og en på 41 grader. Den på 41 grader er for varm. Vi er godt stegte da vi går op. Varmen holder længe i kroppen. Vi handler lidt før det er videre nordpå. Det regner meget, så det er ikke helt spændende at køre rundt. Vi finder en turistinfo og får oplysninger om Snefellsnes halvøen, som vi lige er kørt ud på. Vi finder en fin fricamping, og i løbet af natten kommer der 4 andre og sover her. KM 75

Tirsdag den 27. august 2019  Hofstadaskøgur, Island
Det regner stadig og det gør det næsten hele dagen. Ikke så sjovt at se forskellige ting når det regner, men det er på med regnfrakken. Først tager vi ud og ser sæler.

Island-vest-082.jpg

Her er ikke mange nu, for stranden bliver brugt når de får unger. Vi ser dog 2 ude i vandet samt en del fugle der svømmer på vandet. Herefter er det hot spring, men de åbner først kl. 16. Så er det endnu et vandfald Bjarnarfoss, meget flot. Derefter er det Budir med kirke, sandstand og lava fjelde. Her skulle også være en god udsigt til gletsjeren Snæfellsjökull, men det kan man ikke se i regnvejr. Det er mange af de samme mennesker vi ser på de forskellige steder. Herefter er det forbi en meget tæt canyon, som har en trolde historie.

Island-vest-089.jpg

Der er ikke plads til alle, så vi går ikke ind i canyonen, kun op til den. Så er det til Arnastapi, som er en meget flot kyst og specielle øer ude i havet. Havet er meget voldsomt her og vi kan hører, at der er et blow hul inde i klipperne. Når sæsonen er rigtig tror vi der er en del ynglende fugle. Vi finder en fricamping ved et lille mindesmærke om en viking pige, som har sejlet 8 gange rundt i Europa og USA. Dette er i 1100-1200. Her er stille og roligt. KM 64

Onsdag den 28. august 2019  Laugurbrekka, Island
Så er det ind i nationalparken i dag. Vejret er stadig regn, ikke så slemt som i går. Først tager vi forbi et fuglefjeld, men der er ikke mange fugle nu, kun nogle måger, men det er flot. Herefter går det videre til turistinfo for nationalparken. Vi talte med en ranger, som oplyste at der ikke i år har været nogle søpapegøjer her. Deres føde har flyttet sig og de er flyttet med. Vi tager videre til Djupalonssandur, som også er en kyststrækning, hvor der ligger nogle rester af et forlist jernskib på stranden.

Island-vest-103.jpg

Det er delt i mange dele. Så er det op på et krater Saxhóll. Her blæser det en hel pelikan, men vi kommer dog både op og ned. Så skal vi ud til et gammelt fiskerleje i Öndverdarnes. Det sidste stykke af vejen er grusvej med en del huller. Vi ser lidt af kysten derude, men det er bare koldt / blæsende, så vi er hurtig tilbage i bilen. Så er det til byen Hellissandur, hvor vi får noget brød og tager på marinemuseum. Det er rimeligt interessant bl.a. har de en træbåd, bygget i 1826, og sidst har sejlet 1965. Herefter er båden foræret til museet.  

Island-vest-111.jpg

Den blev brugt til fiskeri. Der er 8 roere / fiskere og skipper / styrmand. Den var bygget på en speciel måde, så den kunne komme igennem brændingen. Meget interessant. Der var også et spørgsmål om Columbus havde været forbi før turen til Amerika. Vi finder en fricamping i udkanten af byen. Kl. 20.30 banker det på bilen. Det er åbenbart en fra campingpladsen, som siger vi ikke må fricampe indenfor byerne. Det er ulovligt. Vi ved ikke om det er rigtigt, men kører til den næste campingplads (ikke den nærmeste) og her er det ham som indkasserer vores leje ca. 150 DKK. Vi ved stadig ikke om han har ret. I Canada måtte man i visse byer ikke fricampe indenfor bygrænsen. KM 67

Torsdag den 29. august 2019  Olafsvik, Island
Det er en tur i de varme bade her i byen. Det er rigtigt dejligt. Vi er de eneste. Herefter får vi handlet og så er det ud til Svödufoss og herefter til byen RIF, som er den største fiskerihavn på Island. Ikke imponerende men alligevel sjovt at se. Vi kører videre til Grundarfjördur, hvor vi gerne skulle have vasket. Vi kører forbi Kirkjufosset, men der var ingen parkeringspladser tilbage, så vi kører videre. I byen er der en campingplads med vaskemaskine / tørretumbler. De viser sig at der ingen maskiner er. Vi tager til turistinfo og får at vide, der er en vaskemaskine i byen, som man kan bruge. Vi finder den og går på jagt efter mønter. Vi får hævet penge og regner med at vi kan veksle i butikken, som har maskinen. Vi tager til campingpladsen og får ordnet sengen. I morgen vil vi vaske og gøre rent nede ved vaskemaskinen. KM 62

Fredag den 30.august 2019  Grundarfjordur, Island
Vi tager ned i byen for at vaske tøj og ordne bilen indvendigt. Selvfølgelig regner det igen, men er dog tørvejr ind imellem. Det tager tid at vaske tøjet og efter det handler vi og kører videre til Stykkisholmur.

Island-vest-115.jpg

Vi tager ind i byen og går en tur, men det blæser og er meget koldt, så vi tager hurtigt tilbage til bilen. Vi kører lige ud på den grusvej vi skal kører på i morgen. Fin fricamping. KM 52

Lørdag den 31. august 2019  Stykkisholmur, Island
Det har regnet i nat og det gør det også her til morgen. Vi skal ud på en grusvej og det er ikke godt i regn, men det skal vi. Det holder op med at regne og der er ingen blæst, dejligt. Det er en flot tur og her er ikke mange biler. Vi kører til Eiriksstadir. Det er her Erik den røde havde sin gård og hans søn Leif den lykkelige blev født.

Island-vest-127.jpg

Vi ved ikke om det er fordi det er lørdag, men her er arbejdende værksteder. Der bliver lavet jern, smeden er der, klæder og mad. Selve huset, som skulle ligne det Erik den røde boede i, er ikke stort, men her boede 12-15 mennesker. Der er en der fortæller i huset, men da de fleste besøgende er islændinge er det meste på Islandsk, umuligt at forstå. Der var dog en god fortælling om en der havde stjålet nogle penge, og mens han stod og talte pengene, blev hans hoved hugget af så hurtigt, at han fortsatte med at tælle penge, selvom hovedet var væk.

Island-vest-130.jpg

En sjov oplevelse at se stedet. Vi kører videre mod Búdardalur, hvor vi håber der er en turistinfo. Det er der ikke kun 2 sæler i en lille swimmingpool. Vi tager endnu en grusvej ud på en pynt. Det er en flot tur. Vi finder en fricamping ikke langt fra Vogur. Der er udsigt til fjorden og vejret er helt stille, men koldt. KM 142

Søndag den 1. september 2019  Vogur, Island
Det er flot vejr i dag, en lille smule overskyet.

Island-vest-138.jpg

Vi tager først til Klofningur, hvor der er udsigt ud over Breidafjordur, meget flot. Herefter er det mod Westfjords. Vi har ikke rigtig noget over hvad vi skal se her, men vi håber at finde en turistinfo. Det gør vi straks vi kommer til Westfjords. Det er dog en butik med turistting, som også har nogle brochurer. De kan ikke engelsk, men brochurerne er gode for os. Vi kører ind til byen Reykholar. Her lukkede turistinfoen i går. Vi må bare kører videre med det vi har fået. Her er meget flot med kæmpe klipper / bjerge, men meget øde. Der er nogle kraftige stigninger på vejene og ikke alle veje er asfalt. Vi finder en flot fricamping med god udsigt. KM 190

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Island vest

Færøerne – Grønland – Island

Vi rejste ca. tre en halv måned til Færøerne Grønland og island

Faroerne-070
Færørene
Greenland-162
Grønland
Godafoss-122Island syd
Island-vest-043
Island vest
Myvatn-035
Island Myvatn
Vestfjord-003
Vestfjord
Island-nord-010
Island nord

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Færøerne – Grønland – Island

Island syd

Torsdag den 1. august 2019  Skibet
Selvom skibet vipper noget får vi sovet godt og kl. 7 bliver vi vækket, da vi skal være ude af værelset kl.8. Herefter venter vi 1 ½ time før vi er inde. Det tager noget tid at tømme skibet og ud gennem tolden.

Island-syd-002.jpg

Vi ser ikke nogen blive stoppet. Vi tager ind til den nærmeste by og får hævet penge og handlet. Her er også alle de andre campere. Derefter er det ned langs kysten. Island minder meget om Færøerne, men er meget større. Deres får er noget mindre, anden rase. Her er også en del grusveje, også som hovedveje.

Island-syd-001.jpg

Vi finder en god fricamping ud til en indsø. Lónsfjordur. KM 225

Fredag den 2. august 2019  Lónsfjordur, Island
I går fandt vi ud af at søpapegøjer kun bliver på ynglestederne til midten af august, så vi må se dem inden vi tager til Grønland. Ca. 50 km tilbage kan man iflg. turistbrochurerne se dem ved en bådtur. Vi kører tilbage til byen Djupivogur og finder turisten. Her får vi at vide at der ikke mere er disse ture, men nede ved Höfn skulle der være nogle. Det var der vi var på vej hen, så vi må køre tilbage. En turist kommer hen til os bagefter og fortæller hun lige har set søpapegøjer ved Dyrhólaey, hvor man kan se dem uden at sejle.

Island-syd-030.jpg

Dette ligger efter Höfn. I Höfn får vi på turisten at vide, at ved Ingolfshöfdi kan man tage en båd ud. Ved Höfn er det også starten af den store gletsjer Vätnajökull.

Vatnajokull-144.jpg

Vi tager ud til Hoffellsjökull. Der er ikke så mange derude og når det tør, kan der være meget vand i ”vandløbene”, så man skal kører gennem vand derud, og nogle steder kan der være ret dybt.

Vatnajokull-141.jpg

Vi ser ned på gletsjeren og det er bare flot, men der er smeltet meget og det bliver ved med at smelte. Sådan er det verden over. Vi kører videre nedad og finder en fricamping et sted hvor folk mødes og tager på tur ind på gletsjeren i nogle monstercar.

Godafoss-124.jpg

Det er dækkene som gør dem til monstercar. Deres størrelse er 405/70 R15, og hvis man tager noget luft ud bliver de endnu bredere. 405 betyder 40,5cm i bredden. Det er en fin overnatning. Lidt senere på aftenen(det er lyst til kl. 22.30) kommer nogle unge i bil og sover i den ved siden af os. KM 219

Lørdag den 3. august 2019  Ved Skalafell, Island
Vi skal forhåbentlig ned og se søpapegøjer, men der er flere ting vi gerne vil se. Det første vi kommer til er glacier lagoon.

Vatnajokull-154.jpg

Det er en bugt med masser af isbjerge. Meget flot. Her kan man prøve næsten al vandsport. Der er kajakker, amfibåde, speedbåde med meget mere. Det er dog ikke noget der ødelægger det indtryk man får af isbjergene. Herefter er det Skaftafell, som ligger i en nationalpark. Vi går op til Svartifoss, et af de vandfald man skal se.

Island-syd-024.jpg

Det er en lidt hård tur derop. Det går næsten opad hele tiden. Desværre er det lidt af en skuffelse, for der er næsten ingen vand i. Så er det mod søpapegøjerne. Vi kan se dem i Dyrhólaey og vi havde regnet med at overnatte der. Det må vi ikke og ved fyret ser vi ikke mange søpapegøjer. Sæsonen er ved at være slut. Det er kun mens de har æg / unger de er her. Vi tager til det andet sted og her ser vi lidt flere og de er nærmere på.

Island-syd-038.jpg


Vi må nok erkende at vi er for sene på den. Herefter skal vi finde et sted at overnatte. Vi finder en campingplads ved Skógafoss.

Island-syd-041.jpg
Skogafoss

Dette vandfald er meget flot med masser af vand. Det koster ca. 150 DKK at overnatte her. KM 277

Søndag den 4. august 2019  Skógafoss, Island
Vi tager direkte til Reykjavik. Erik vil gerne se om vi kan holde ved lufthavnen. Det er en fin tur og vejret er lidt overskyet, men OK. Vi kan sagtens holde i lufthavnen og det er gratis. Så skal vi finde en campingplads, hvor vi kan vaske. Det finder vi og selvom der kun er 2 vaskemaskiner og 1 tørretumbler, får vi vasket det hele.

Island-syd-042.jpg
Her hygger vi med Eirikur tidligere kollega fra Bording Data.

Erik får fat i en gammel kollega, som bor i Reykjavik. Han kommer forbi os i morgen. Vejret er fint om aftenen, så vi kan sidde ude og spise aftensmad for første gang. KM 168

Mandag den 5. august 2019  Reykjavik, Island
Vi går en tur ind til byen i dag. I eftermiddag kommer Eriks gamle kollega Eirikur til kaffe / øl. Det er fridag for forretningerne, så det er hovedsagelig turistforretninger der er åbne. Vi skulle gerne have købt lidt øl, men de har kun lyst øl, så det køber vi. Den indre by er hyggelig med gamle huse m.m. Vi har en hyggelig eftermiddag med Eirikur. Sjovt at se ham igen. Sidst vi så ham var i 80’erne.

Tirsdag den 6. august 2019  Reykjavik, Island
Eirikur kommer og henter os kl. 9 og så vil han vise os noget af omegnen af Reykjavik.

Island-syd-082.jpg

Vi tager først til nogle hot springs, som er så varme at man ikke kan bade i dem. Der er mudder og masser af damp. Flot at se. I store dele af omegnen er der lava og der er mos eller lignende på det. Eirikur mener det er ca. 10.000 år gamle lava og hvis man skal kunne dyrke på det, skal der gå ca. 10.000 år til. Utroligt at tænke sig. Vi tager videre til et fiskeleje, som blev brugt for mange år siden.

Island-syd-054.jpg

Her er der også masser af lava og en del drivtømmer langt oppe. I Grindavik spiser vi frokost og ser nogle naturlige pools helt nede ved havet.

Island-syd-053.jpg

Her er der nogle der bader og det er med livet som indsats, da der pludselig kan komme kæmpe bølger, som slår mod lavaen. Flere er blevet dræbt. Det kan man sagtens forstå. Vi tager forbi det hot spring område, som leverer varmt vand til den blå lagune. Vi finder ud af at det koster ca. 400 DKK pr. person at bade der. Det vil vi ikke ofre, vi tager nogle af de mindre kendte. Så kører vi videre til flere forskellige steder, som handler om den europæiske sokkel, som møder den amerikanske. Bl.a. går vi på en bro, som symbolsk er bindeledet mellem Europa og Amerika.

Island-syd-061.jpg

Efter en rigtig god dag tager vi hjem til campingpladsen og Eirikur henter os ca. 18.30. Vi skal hjem og spise hos ham og hans kone. Det bliver en rigtig hyggelig aften og de har en lækker lejlighed med en stor udsigt, Vi tager en taxa hjem. En rigtig god dag.

Onsdag den 7. august 2019  Reykjavik, Island
Så skal vi væk fra Reykjavik i dag. Vi tager dog først ind og tømmer toilet og tank. Det findes ikke på campingpladsen. Så skal vi ind og se kulturhuset HARPA. Det ligger ned til en havn og er meget flot. Det er med en masse glas, men ikke helt almindelig. Det minder om en plade, som er i en bikube til honning. Bare i en noget større skala.

Island-syd-064.jpg

Det er meget flot, men de kunne godt bruge en vinduespudser. Indeni er det mere råt, men det ødelægger ikke det gode indtryk. Man skal på en guidet tur for at komme ind og se de forskellige scener. Det vil vi ikke og toiletbesøg koster 250 ISK ca. 13 DKK. Det er meget i overkanten. Næste stop er den gyldne cirkel, dog kører vi en meget flottere tur end den almindelige. Det er en flot tur til søen Pingvallavatn, som er Islands største sø.

Island-syd-075.jpg

Den er meget dyb og meget kold. Så tager vi til Pingvellir, det gamle lovgivningssted fra 930 – 1262. Vi er inde på museet og ser bl.a. en stor del af vores kongerække, idet Danmark har haft Island under sig fra 1387 – 1944. Meget sjovt at se. Efter museet går vi ud og ser at kontinentale soklerne trækker sig fra hinanden.

Island-syd-080.jpg

Vi så det samme i går, bare et andet sted. Herefter går turen til Geysir, for at se den berømteste gejser på Island. Det er et termisk område og gejseren rejser sig 10-15 meter hver 5-8 min., så vi skal ikke vente længe. Det er flot og man bliver lige forskrækket hver gang den springer. Der er også en lille sø, som er meget varm og meget klar, og med en indre hule. Lige ved siden af er en mindre sø, der lignede opvaskevand.

Island-syd-091.jpg

Helt uklar. Sjovt fænomen. Så mangler vi bare Gullfoss, men det gemmer vi til i morgen. Vi kører forbi det og ca. 5 km længere henne, finder vi en fricamping med udsigt til Langjökull. Flot udsigt. KM 141

Torsdag den 8. august 2019  Ved Langjökull, Island
Vi skal se Gullfoss i dag. Der er ikke langt. Det er bare flot. Det er et stort areal det dækker og det går i flere retning og mange forskellige højder. Der er også masser af vand, så vi kan godt forstå det er Islands flotteste vandfald.

Godafoss-117.jpg
Gullfoss

Vi kører mod Reykjavik og meget af det område vi kører igennem er landbrugsland. Det der hovedsagelig dyrkes er græs til dyrene, så de ”høster” mange steder, tørrer og pakker ind i plastic. Her er det hovedsagelig heste og køer, ikke mange får. Vi finderen fin fricamping, hvor der er en gyde, hvor vi kan nyde solen. KM 104

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Island syd

Færørene

Mandag den 22. juli 2019  Tibirke Sand, Danmark
Så er det endelig afsted. Det er en lang tur til Hjørring, hvor vi overnatter. Det regner en del af dagen. Der hvor vi skal overnatte er der plads til 3 står der, men vi er over 10. Her er kun tømning inkl. og man kan købe strøm. Pris for pladsen 50 DDK. Fin pris.  482 km

Tirsdag den 23. juli 2019  Hjørring, Danmark
Vi kan booke ind fra kl. 8.30, men vi kører lidt i 9. Vi får diesel på og da vi kommer til havnen er der lang kø. Vi holder stille på landevejen. Det glider langsomt og der er 4 baner, hvor vi kan checke ind. Samtidig er der 3 baner til Norge, som skal sejle kl. 10. Vi sejler kl. 12 planlagt til kl. 11.30. Jeg går ombord ca.10.30 og Erik er en af de sidste autocampere der kommer ombord. Han skal bakke ombord. En af de allersidste er en bil med hestetrailer. Der er 2 heste i. Dækket er lukket for os mens vi sejler.

Faroerne-004.jpg


Det er en fin tur i starten, men da vi kommer lidt ud blæser det noget mere, så vi går ind. Vores kahyt er OK, 2 senge, bord, TV, toilet og bad. Skibet er ikke så stort, men der kan være ca. 800 biler og 1400 passager. Ikke helt lille, men mindre end Oslo færgen. Nu skal vi bare slå tiden ihjel. Vi har taget noget rugbrød og hamborgryg med, samt ost og kaffe. Vi har også lidt øl, vand og vin, så vi lider ingen nød. Vi ser noget fjernsyn (DR1) og får en burger til aftensmad. Den var OK til 100 DKK. KM 21

Onsdag den 24. juli 2019  Norröna, Atlanterhavet
Det har været en fin nat, men her til morgen vipper vi lidt, så vi bliver i kahytten. På et tidspunkt går vi op på dæk 8 og ser at det regner ret meget, så der er ingen, som er ude. Ca. 2 timer før vi er inde i Torshavn bliver vejret stille og det regner ikke mere, men er meget tåget. Da vi holder som en af de første, skal vi ned til bilerne ca. 20 minutter før vi er inde. Vi holder bag en stor cargo trailer og kan intet se før han kører ud. Vi kommer af som en af de første og kører lige igennem tolden. Det ser ud til at færingerne bliver checket.

Olai-Thorshavn-001.jpg

Vi har bestilt plads på campingpladsen i Torshavn, fordi vi skal være her på nationaldagen. En fin plads ud til havet. Det er for koldt til at sidde ude, men vi sidder inde og ser ud på havet. Vi har fået en time, og da vi går i seng kl. 22 er det stadig lyst. KM 2

Torsdag den 25. juli 2019  Torshavn, Færøerne
Der er noget sol i dag, men også overskyet. Vi får lige handlet før vi kører af en ”Margarite rute” vej mod Vágar. Landskabet er meget flot men barsk, og da vi kører op i højden bliver det tåget og sigtbarheden ringe. Nede igen er det fint. Vi skal igennem en toll tunnel.

Faroerne-010.jpg


Vi kan købe en billet på tankstationerne. Da vi spørger på en, får vi at vide vi skal betale når vi har været derovre. Vi tager først til Midvágur. Her er der en god hiking tur til Trælanipa. Da vi kommer der skal vi betale 200 DKK pr. person. Det vil vi ikke. Vi prøver en anden vej, men den er midlertidigt lukket. Helt uhørt at man skal betale så meget. Vi tager længere ud til Bøur og Gásadalur. Denne by har først fået vej hertil i 2004, da tunnelen blev lavet.

Faroerne-008.jpg
Bøur


Ellers gik man over fjeldet til Bøur, hvorfra man kunne køre. Byen har været meget isoleret. Her er der en mindre gåtur til vandfald m.m. Vi ser også få søpapegøjer, de er ikke så store. I morges så vi at der kom et krydstogtsskib ind, og her er busser med nogle af disse turister. Der er mange ældre med og en del går ret dårligt, men de tager alligevel med. Det er fint. Efter Gásadalur er det tid til at finde overnatning. Vi kører samme vej tilbage på øen Vágur og finder en fin parkeringsplads ved havet. Fin overnatning.KM 85

Fredag den 26. juli 2019  Sandavágur, Færøerne
Så er det tilbage til øen Streymoy og til Saksun en lille by. Det er en margarite rute og i dette tilfælde er der kun 1 bane, så når der kommer biler imod, er der nogle ”lommer” man kører ind på. Det er en meget flot tur, som går langs en flod. Da vi er derude er der ikke mange ledige parkeringspladser, men vi finder en.

Faroerne-018.jpg

Vi vil gå noget af turen til Tjørnuvik. Her er meget flot og byen ligger i en kløft. Vejret er noget omskifteligt, så det er på med de varme jakker, støvler og stave. Vi skal op over den ene kløftevæg og måske ned på den anden side. Vi skal jo samme vej tilbage. Det er en hård tur op og da det har regnet i nat, er det meget mudret. Et eller andet sted går vi forkert, for pludselig skal vi op af en stejl græsmark. Det kan jeg ikke, så vi vender om. Det er næsten lige så svært at gå ned som op. Nede igen har det været en rigtig god tur og vi kan godt mærke, at vi har brugt benene.

Faroerne-019.jpg


Så er det videre mod Tjørnuvik i bilen. Her kører vi langs vandet ned. Det meste af vejen er der også kun 1bane. Da vi næsten er helt oppe står der, at campingvogne og autocampere ikke må kører videre. Vi vender om. Det er kedeligt, men vi ved ikke hvad forbuddet skyldes. Vi tager herefter til øen Eysturoy. Her kører vi til Eidi, hvor der er camping. Her er ikke mange ledige pladser, men vi finder en. Vejret er fint så vi kan sidde ude. Campingpladsen er en fodboldbane på kunstgræs, helt ud til havet. På stranden ligger der en strandet hval på ca.6 meter. Det er umuligt at se hvad det er for en hval. KM 94

Lørdag den 27. juli 2019  Eidi, Færøerne
Vejret er fint igen i dag. Vi kører fra Eidi af margarite ruten til Gjögv. Det er en meget flot og snoet vej, og det meste af vejen er turen 1 bane. Her skulle være sandstrand og surf vand. Det ser vi nu ikke for havet er meget stille. Flot.

Faroerne-024.jpg


Vi går en tur rundt i byen. Det er meget små byer og her er ikke meget liv. Vi ved ikke om de bruger husene som sommerhuse. Det kan god se sådan ud. Standen af husene er meget forskellige. Nogle burde rives ned, og andre er flotte med nye vinduer og døre. En del huse har græs på taget. Efter dette fortsætter vi rundt om fjorden til Elduvik. Her er der noget camping ned til havet. Her går vi også en tur.

Faroerne-028.jpg


Husene ligger meget tættere her og det er umuligt at køre inde i byen. Vi går lidt langs havet og ser hvor de i gamle dage har trukket bådene op på land. De må have haft noget spil eller lignende for det er lange træk, de er blevet trukket op. Nu er der ingen både i den naturlige havn.

Faroerne-023.jpg


Herefter går turen til Torshavn, hvor der i dag skal være pride parade. Vi har bestilt campingplads. Det er også godt for her er fuldt booket. Vi får næsten den samme plads som sidst og går ind til Torshavn. Her er en del mennesker. Byen er ikke ret stor og det vi ser af den gamle bydel er alle almindelige huse. Der er ikke meget højhusbyggeri. Vi får en øl på den irske pub – 50 DKK for ½ liter øl – ikke galt. Der er en slags tivoli i byen og det nyder børnene. Efter det går vi på jagt efter pride paraden. Vi finder den og har ikke stået ret længe før den begynder at komme forbi os. Der er ikke meget parade over den. De fleste er almindelige mennesker, som synes at seksualitet er ens eget problem og vedkommer ikke andre. Et stykke inde i paraden går Lars Lykke. Sjovt at se. Efter paraden går vi hjem og spiser. En god dag. KM 94

Søndag den 28. juli 2019  Torshavn, Færøerne
Vejret er meget flot. Vi går igennem Torshavn og ud på en tur til Kirkjubøur. Byen er noget død, men vi finder stien og går derudaf.

Kirkjubour-069.jpg


Det er en flot tur selv om det er lidt hårdt. Når man er oppe kan man se rimeligt langt og især øerne Hestur, Koltur m.m. Turen er ca. 7 km og der var ca. 4,5 km til startpunktet.

Kirkjubour-074.jpg

Der er en del der går turen og man kan tage en bus tilbage til Torshavn. Da vi er nede går vi lige byen rundt. Der er ikke meget, men i middelalderen var det Færøernes gejstlige og kulturelle centrum. Det er nogle flotte

Mandag den 29. juli 2019  Torshavn, Færøerne
Det er åbning af lagtinget i dag. Vi går ind til byen og ser optoget. Det er en meget kort strækning præster og nogle få indbudte går.

Olai-Thorshavn-061.jpg

Der er mange præster, så det må være fra alle øerne ellers giver det ikke megen mening. Der er også nogle livvagter, men vi finder ikke ud af hvem de passer på. Efter dette er der forskellige sange, sunget af et stort kor, hvor de fleste er i nationaldragt.

Olai-Thorshavn-055.jpg


Vi står bag koret og kan ikke rigtig se koret forfra. De slutter af med en fædrelandssang, hvor alle synger med. Lyder rigtigt godt. Efter dette går vi lidt rundt og taler bl.a. med en færing, som fortæller om alt muligt. Bl.a. er han med i en dansk forening til bevarelse af gamle dampskibe. De holder til i Helsingør og han har nogle fætre og kusiner i Gilleleje. Meget hyggeligt at snakke med. Han fortæller også at færinger, som bliver syge og ikke kan behandles på Færøerne bliver sendt til Rigshospitalet. Alt vedr. politi og retsvæsen ligger også under Danmark. Selvom ca. 25% af befolkningen gerne vil skippe Danmark er der stadig lang vej. Han er født i 1939 i Runavik og kan huske at englænderne gik igennem byen. Færingerne blev besat af englænderne i 1940 og de rejste først i 1945. Vi skal i morgen ud og se området. Der skulle stadig stå kanoner m.m. derude. Der er også en maleriudstilling her, men vi skal betale 50 DKK pr. person for at se den. Det vil vi ikke. Der er også et sted hvor der er en del boder, som sælger alt muligt håndværk. Her ser vi også de stoffer, som deres nationaldragter er lavet af, men der er ingen priser på.

Olai-Thorshavn-065.jpg


Vi har fået at vide at dragterne koster mellem 25.000 og30.000 DKK. Meget for noget, som man bruger så lidt. Vi går også ind og ser lagtinget. Det er en gammel bygning, men meget flot. Ud fra antallet af stole er der 55 personer i lagtinget. Forholdsvis mange når man kun er 55.000 personer. Efter dette går vi hjem igen. Vi har set Lars Lykke nogle gange med konen. Han har nationaldragt på, det har hun ikke. Det store i dag foregår kl. 24, hvor de synger 1 time og derefter danser i 3 timer til kl. 4 om morgenen. Det vil vi ikke vente på, der synges på færøsk og vi forstår intet. Hjemme er de unge mennesker rundt om os ved at gøre klar til at tage ud og feste. Der er flere der bare drikker sig i hegnet, og ikke alle kan tåle det.

Olai-Thorshavn-006.jpg

Vores nabo har det rigtigt skidt, men han får sovet noget, så det hjælper. Naboerne har en sær måde at drikke på. De har 1meter gennemsigtig slange 1” med hane på. De sætter en tragt på den anden ende og hælder en øl i. Når øllen er hældt i sætter en munden for slangen og hanen åbnes. Så skal man drikke øllen hurtigt. Det ser vildt ud.

Tirsdag den 30. juli 2019 Torshavn, Færøerne
Så skal vi ud og køre igen. Vejret er meget tåget og især i starten er sigtbarheden meget dårlig. Vi kører til Fuglafjørdur. Her går vi lidt rundt før vi kører tilbage mod Runavik. I Gøta er vi lige inde og se nogle huse bygget efter gammel stil. Desværre er museet lukket, så vi ser ikke husene indefra, kedeligt. Derefter kører vi til Toftir og Nes.

Faroerne-051.jpg


I Nes havde englænderne en kanon m.m. for at forsvare færingerne under 2. verdenskrig. Efter dette går turen over fjeldet til Æduvik. På fjeldet står nogle vindmøller – ikke så store.

Faroerne-055.jpg

Vejen er kun 1 bane og meget smal. I Æduvik er der en campingplads helt ned til havet. Her overnatter vi med udsigt ud over havet. Her møder vi 2 danskere fra Fredericia og får en god og hyggelig aften sammen med dem. KM 98

Onsdag den 31. juli 2019  Æduvik, Færøerne
Det er lidt tåget i dag, men vi skal jo videre. Vi skal med færgen til Island i eftermiddag, så turen går stille og roligt mod Torshavn. Vi tager først til Selatrad og tilbage igen. Herefter ad margaritruten Oyndarfjordur og Hellumar. I dette område er der meget fiskefarme, vi ved ikke om det er laks eller andet. Herefter er det ad margaritruten til Torshavn. Vi er der ved 3-tiden og det virker lidt kaotisk, fordi der er mange der skal til Suduroy før skibet til Island kommer. Ved 5-tiden kommer skibet og nogle hopper af, men flere skal med. Jeg går ombord og finder vores kahyt. Vejret ser fint ud og Erik kommer på som en af de sidste. Lige så snart vi er ude i åbent hav begynder båden at vippe og vi trækker tilbage til kahytten. Her ser vi noget fjernsyn. Den vipper for meget til at gå rundt. KM 134
Totalt på Færøerne totalt 507 km

Gallery Olai Thorshavn

Gallery, resten af Færørene


Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Færørene

Grønland

Den 9/8 til 19/8 2019  Nuuk, Grønland

Vi besøger vores søn, svigerdatter og børnebørn i Nuuk. Der er en flyforbindelse til Nuuk fra Reykjavik. Desværre er det noget tåget, så vi kan ikke rigtig se indlandsisen.

Greenland-013.jpg

Sådan er det nok altid. I lufthavnen bliver vi hentet af hele familien. Vi tager til deres respektive arbejdspladser, og derefter til Kolonihavnen, som er den gamle bydel af Nuuk.

Greenland-161.jpg
http://marianne-erik.dk/wordpress/wp-admin/upload.php?item=14830

Vi har 10 gode dage der, med bl.a. opvisning af trommedans, maskedans og kajakopvisning. Det var rigtig godt, dog var ham der udførte trommedansen ikke i nationaldragt. Det var lidt kedeligt. Vi var også på fisketur alle sammen. En stor oplevelse at se fjorden. Vi fangede i alt 9 fisk på under 1 time og kun en fiskestang med 5 kroge.

Greenland-156.jpg
http://marianne-erik.dk/wordpress/wp-admin/upload.php?item=14831
Greenland-181.jpg
Karla har fanget en torsk

Det vi fangede var rødfisk og torsk. Herefter tog vi ned i bunden af fjorden og fik vores fisk tilberedt på en restaurant.

Greenland-196.jpg
Greenland-200.jpg

Vi har også gået nogle ture i området. Det er meget med klipper, så intet som er ligeud. Vores barnebarn Karla bliver 7 år om fredagen og holder prinsessefest om søndagen. Dejligt at opleve. Om lørdagen ser/hører vi Aalborg Symfoniorkester i biografen, med grønlandske sangere. Rigtig god gratis oplevelse.

Greenland-015.jpg

Nationalmuseet her er gratis om søndagen, så der var vi også inde. Vejret har for det meste været godt. En del dage med tåge om formiddagen, som så klarede op i løbet af middagen. Der har ikke været meget blæst, men lørdag den 17. regnede det noget. Ikke vild kraftigt, men alligevel kedeligt. Her er utroligt flot og man kan se utroligt langt, fordi her er så tørt.
Deres lejlighed ligger med en meget flot udsigt til fjorden og kajen hvor krydstogtskibene lægger til. Der er skibe næsten hver dag, nogen gange 2.

Greenland-208.jpg

De fleste har ca. 500 passagerer, men den 19.er der et skib med 3.200 passagerer. Vi kan godt se at skibet er noget større. Vi har lånt den ene bil, så vi kan komme rundt. Der er ikke de store afstande, ca. 8 km til midtbyen, men det er virkelig meget op og ned, så det ville ikke være så sjovt uden bil.

Greenland-206.jpg
Her lidt stemning fra fisketuren med Lars, Caspers kollega

Vi har nydt disse 10 dage, men glæder os til at komme tilbage til bilen og fortsætte på Island. Da vi kom ud i lufthavnen gik der ikke længe før Mette Fredriksen kom med sit følge på ca. 20 personer. Der kom et Herkules fly og hentede dem. I vores fly til Island var Kim Kielsen med følge og de blev hentet i lufthavnen af officielle biler. Her til formiddag finder vi ud af, at der er et klimamøde her på Island. Mette Fredriksen er her også. Vi sov i lufthavnen – stille og roligt. KM 53

Udgivet i Færørene-Island-Grønland | Kommentarer lukket til Grønland

Darwin

Mandag den 26. juni 2017  Mt. Bundy Station, NT
Vi tager en dag til, hvor vi får gjort grillen ren og vasket bilen udvendigt. Det er et godt sted at gøre det. Da vi går i seng er himlen helt rød – det ligner ildebrand længere væk.

Tirsdag den 27. juni 2017  Mt. Bundy Station, NT
Det er videre i dag. Vi mangler nogle få ting, så dem køber vi lige i Adelaide River – meget dyrt.

IMG_7375.jpg

Her ser vi også at prinsesse Mary er gravid, vi bliver nød til at købe bladet. Vi vil helt ud til havet, men da vi ser en fin campingplads meget før tager vi den i 2 dage. Det er en meget stor plads, med egne ferskvands krokodiller m.m. KM 92

Onsdag den 28. juni 2017  Tumbling Waters, NT
Det er ren afslapning. Vi gør klar til at pakke rygsækkene. Håber det hele kan være der. Det er rigtig varmt – for varmt.

Torsdag den 29. juni 2017  Tumbling Waters, NT
Det er videre i dag. Vi kører først forbi Berry Springs – et lille vandfald med lidt varmt vand, ikke så koldt som i Lichtfield. Rigtigt dejligt. Herefter er det til en farm, hvor vi skal være de sidste 2 dage og gøre bilen i stand. Da vi kommer dertil siger de at de ikke tager motorhome og desuden har de ingen strøm. Kedeligt.

IMG_7371.jpg

Vi tager så ind til Darwin på Discovery, hvor vi boede sidst. Alt booket, men prøv Free Spirit Resort. Det ligger lidt længere væk fra Darwin. Det prøver vi. Her er næsten fyldt, men vi får en plads i dag og kan flytte til en bedre plads i morgen. Det må vi tage. 52 AUD pr. nat – noget dyrt. Den plads vi har ligger lige ved toiletterne og der er ingen vand. Vi går rundt og ser på hele resortet. Det er meget stort, og her er 3 pools. Desværre er det også børnenes ferie, så her er tonsvis af børn.

IMG_7416.jpg

Det må være derfor alt er udlejet. Ved poolen møder vi en dansk familie, som næsten lige er kommet. Vi får en snak med dem. Om aftenen er der underholdning i baren ved den store pool. Vi går derned. Kl. 19.30 kommer nogle ældre damer og synger. De har 2 sæt og det første er bedst. En god dag alligevel. KM 76

Fredag den 30. juni 2017  Darwin, NTDet er rengøring af bilen, vasketøj og rydde alt op i bilen. Vi pakker først i morgen. Vi har fået en bedre plads i dag hvor der også er vand.

Lørdag den 1. juli 2017  Darwin, NT
Det er tidligt op, i bad og så vaske sengetøj og håndklæder. Der er en mail fra Mick, han kommer og henter os her. Bilen skal på storage med det samme. Vi får pakket det hele med lidt besvær.

IMG_2510.jpg

Vi møder Mick ved indgangen, får afleveret bilen og så får vi en tur rundt i byen. Mick og Marg bor i en meget lækker lejlighed – 8. sal med udsigt ud over havet.

IMG_7457.jpg

Det er dejligt at møde dem, og især Marg, som vi ikke har mødt før. Det er Territory Day i dag, så fra kl. 18-23 må man affyre fyrværkeri, og det gør man.

IMG_2512.jpg

Vi tager ud og spiser, og hele byen m.m. er ude og køre, så det er svært at komme frem. Restauranten ligger ud til havet og vi ser / hører meget fyrværkeri.

IMG_2526.jpg

Vi har aldrig set så meget før, så længe. Hjemme igen på altanen ser vi også meget fyrværkeri. En rigtig dejlig dag.

Søndag den 2. juli 2017  Darwin, NT
Vi skal med Mick ud og fiske / se krokodiller / fugle i Mary River Billabong. Vi tager Micks båd med på en trailer. Det tager knap 2 timer at køre dertil og vi har en fantastisk dag.

IMG_7411.jpg

Vi ser nogle krokodiller, sort halset stork m.m. Vi prøver også at fiske og fanger nogle forskellige fisk, men Mick frigiver det hele. Så kan vi fange dem igen. Vi har det rigtigt godt sammen med Mick og Marg, og vi aftaler at de vil komme til juni og være 3 måneder i vores camper i 2018. Mick arbejder stadig.

Mandag den 3. juli 2017  Darwin, NT
Så er det videre i dag. Mick skal med bussen kl. 6, så ham sagde vi farvel til i går. Marg kører os i lufthaven, hvor vi får noget frokost før vi tager flyet til Sydney. Vi skal med Virgin Australia, så der er ingen underholdning eller lignende. Vi bor på et hotel tæt på lufthavnen. I morgen er det hjem mod Danmark, hvor vi lander om formiddagen den 5.


Udgivet i Australien | Kommentarer lukket til Darwin